Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρκάρει όπου θέλει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παρκάρει όπου θέλει και δεν δίνει...
Κοκκώνη Νικολίτσα

Ο Ελληναράς (Homo Ellinarus Cafrus Frapedious)

Αφορμή για συζήτηση στο προφίλ του Γκρίκουλα: Σάββατο 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο  Νικολάου και Αγ. Ανδρέου Ελληνάρας παρκάρει κάτω από την πινακίδα και πάνω στην διαγράμμιση των πεζών και απολαμβάνει τον καφέ του σε διπλανή καφετέρια.

Περίεργο; Τραγικό; Σπάνιο; Ας δούμε τι λένε μερικές παρατηρήσεις και αποφασίστε;

 

 

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Παρατηρήσεις πάνω στο παραπάνω περιστατικό:

Ο Ελληναράς (Homo Ellinarus Cafrus Frapedious)

Θεωρεί αυτονόητο τον σεβασμό σου αλλά ο ίδιος σου τον στερεί. Μπαίνει πριν από εσένα στο ασανσέρ μόλις ανοίγεις την πόρτα. Περνάει θριαμβευτικά μπροστά σου ξεχνώντας να πει ευχαριστώ, θεωρώντας αυτονόητο να του κρατάς την πόρτα. Στις διαβάσεις δεν σταματά ποτέ και αν τύχει να σταματήσει, από την καλή του την καρδιά,  πρέπει να λες κι ευχαριστώ!

Να πω και άλλα;

Τον βλέπεις παντού: στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, στα μαγαζιά. Είναι ο Ελληνάρας! Σας παίρνει τη θέση στην ουρά, σας σπρώχνει στο δρόμο ή στο μετρό για να μπει πρώτος, πατάει πρώτος το γκάζι στο φανάρι (με το χέρι μόνιμα στην κόρνα) και σας κοιτάει με μίσος, έχει χιούμορ και όταν βρέχει περνάει με την αυτοκινητάρα του από λακκούβες μόνο και μόνο για να σας δει να καταβρέχεστε και να γελάσει – όλα αυτά όταν σας προσέξει φυσικά γιατί αυτός κινείται στους δρόμους και ζει σαν να μην υπάρχει άλλος κόσμος γύρω του.

Ο Ελληνάρας ευδοκιμεί στις μέρες μας και στην πόλη μας όπως φαίνεται. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και δεν κρύβονται.

Γιατί λοιπόν να παρκάρει το αυτοκίνητο του κάπου μακριά και να αναγκαστεί να περπατήσει ενώ θέλει απλά να χαλαρώσει πίνοντας τον κρύο καφέ του; γιατί ακόμα καλύτερα για να αποφύγει όλη αυτή την ταλαιπωρία να μην το αφήσει κάπου κοντά, δίπλα στην καφετέρια που βρίσκεται ας πούμε, να το βλέπει κιόλας να το καμαρώνει και να το προσέχει και από τους επιτήδειους. Τον σταματάει κανείς από το να το κάνει; Τολμάει κανείς να του πει κάτι; Όχι βέβαια, όχι εδώ, όχι στην πόλη του, όχι στην Ελλαδάρα του.

Και επειδή είπαμε έχει και χιούμορ και κριτική άποψη για τα πάντα, γιατί να μην κάνει το παρκάρισμα του και ένα ειρωνικό σχόλιο απέναντι στην Δημοτική αρχή που έχει και αυτή το δικό της χιούμορ και τοποθετεί ξεκαρδιστικές πινακίδες τύπου απαγορεύεται το παρκάρισμα, αφαιρούνται πινακίδες, χώρος στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α κτλ.;

 

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Φωτογραφία του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Τέλος και επίσης σημαντικό: Επειδή ο κόσμος έχει ανάγκη από ψυχαγωγία αναλαμβάνουν και τέτοια χρέη.

Δίνουν την δυνατότητα στους απλούς κοινούς θνητούς πεζούς και ποδηλατες γιατί όχι, να μετατρέψουν την βόλτα τους  στο κέντρο, ιδιαίτερα τα μεσημέρια, σε πραγματική περιπέτεια ζούγκλας.

Τα οφέλη της εμπειρίας; Άπειρα! Καλλιεργείς ικανότητες χρήσιμες για την επιβίωση σου σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για παράδειγμα γίνεσαι πιο ευρηματικός -ψάχνοντας τρόπους να περάσεις από την μία άκρη του δρόμου στην άλλη (μιας και έχουν σταθμεύσει μπροστά στην διάβαση)- πιο γρήγορος και με δυνατά νεύρα αλλά και πιο αστείος.

Η λίστα με τα συν δεν σταματα συνεχίζεται και εμπλουτίζεται με τις μέρες και τα χρόνια, Υπενθυμίζοντας σου: Ελλάς, για άλλη μια φορά, το μεγαλείο σου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις