Δηλώσεις του εκπροσώπου του ταμείου μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων
Έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της ώστε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, δήλωσε πως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να εργαστεί μαζί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει να προχωρήσει προς τα εμπρός αυτή η σημαντική προσπάθεια».
Ο Ράις ανέφερε ακόμη ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του θεσμού για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως αντανακλώνται στην τελική ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα υπήρξε σημείο τριβής στις συζητήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους στη Σύνοδο κορυφής, με την Αθήνα να ζητά τη μη εμπλοκή του.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










