Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σχόλιο για τη συμφωνία

Σχόλιο για τη συμφωνία

Του Ηρακλή Ρούπα

Ας προσωποποιήσουμε την κρίση, ας την κοιτάξουμε κατάματα και ας ακούσουμε τι έχει να μας πει. Είναι εύκολο, και βολικό ίσως, να επιρρίπτονται ευθύνες σε μία αφηρημένη έννοια, αποφεύγοντας τεχνηέντως να αποδοθούν σ εκείνους που την προκάλεσαν ή με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους την διαιωνίζουν. Η οικονομική κρίση προκάλεσε και προκαλεί δεινά που οφείλουμε να ξεπεράσουμε. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας, στην ιστορία μας, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές.

Εφόσον το πολιτικό σύστημα αντιληφθεί πως στην παρούσα φάση μόνο σε κοινή γραμμή πλεύσης μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία του, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο  με τις πολιτικές δυνάμεις να παραμένουν φοβικά οχυρωμένες πίσω από στείρες και παρωχημένες "ιδεολογίες". Η πρόσφατη κρίση απέδειξε πως χρειάζεται πλέον ειλικρίνεια και όχι υποσχέσεις εντυπωσιασμού, λαϊκισμού και "γέφυρες ασάφειας" και κεκαλυμμένης ασυδοσίας.

Η ανάταξη, η ανασύνταξη, η ανάπτυξη, η ανασυγκρότηση και η αναδιοργάνωση προϋποθέτουν μία έννοια επιβεβλημένη. Την ανανέωση. Μία επί της ουσίας ανανέωση, που οφείλει να ξεκινήσει από τα πρόσωπα και να επεκταθεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτείας και του κράτους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις