Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Ανακοίνωσε 50 στοχευμένες δράσεις ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Αιγιάλεια: Ανακοίνωσε 50 στοχευμένες δρά...

"Να γίνει η Αιγιάλεια πόλη με δική της προσωπικότητα"

Τις βασικές του δράσεις σε περίπτωση εκλογής του εξήγειλε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Γρηγόρης Τριαναταφυλλόπουλος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

"Αλλαγές στη φιλοσοφία για τη διοίκηση και διαχείριση του νέου δήμου και άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου  προαναγγέλλει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η παράταξή του. Εξαγγελίες για:

-σχεδίαση και χάραξη ορεινού οδικού άξονα παράλληλου με την εθνική οδό από Αιγείρα ως Ερινεό

-δημιουργία δημοτικών σφαγείων  και δημοτικού τυροκομείου

-εφαρμογή ολοκληρωμένης μορφής διαχείρισης των απορριμμάτων

-αλλαγή  της οικονομικής πολιτικής στην ύδρευση

-υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης για τουρισμό όλο το χρόνο.

Με όραμα η Αιγιάλεια να γίνει:

Πόλη με δική της προσωπικότητα και στόχο την διοίκηση του δήμου με διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» δημοσιοποιεί τους «50» βασικούς προγραμματικούς της στόχους που είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας της Επιτροπής Προγράμματος υπό τον συντονισμό του επικεφαλής Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου.

Βασικό μέλημα της παράταξης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλους τους τομείς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε συνδυασμό και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα κρατώντας την ουσία και απαλλαγμένη από κινήσεις εντυπωσιασμού, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» θέτει προγραμματικούς στόχους υλοποιήσιμους και όχι ασκήσεις επί χάρτου που μοναδικό στόχο έχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Στις «50» στοχευμένες δράσεις στης «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη, σε συνδυασμό με την δημιουργία υποδομών που μπορούν να φέρουν πραγματικά Ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον Τουρισμό, τον Αγροτικό τομέα, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Μέριμνα.

Ανάμεσα στις εξαγγελίες ξεχωρίζουν είναι:

-Η φιλοσοφία για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του νέου δήμου. Ειδικότερα όσον αφορά τη φιλοσοφία της παράταξης για τη διοίκηση του νέου δήμου τονίζεται η αναγκαιότητα  να πάψει να έχει περιορισμένο ρόλο και να παρεμβαίνει δραστικά σε βασικούς τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον κλπ. Παράλληλα ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η παράταξή του προαναγγέλλουν την άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τον ακριβή προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής κατάστασης των πρώην δήμων και παράλληλα παρουσίαση στους δημότες της συγκεκριμένης οικονομικής θέσης τους.

-Η σχεδίαση και χάραξη ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ παράλληλου με την εθνική οδό που θα ενώνει απ`άκρη εις άκρη την ορεινή Αιγιάλεια με παράλληλη διευθέτηση κάθετων οδών, ώστε να αξιοποιηθεί η ενδοχώρα και ολόκληρος ο ορεινός όγκος. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα αλλάξει όλη τη μορφή της περιοχής και θα δώσει αξία στη γη της Αιγιάλειας.

-Η αλλαγή στην φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής στην ΥΔΡΕΥΣΗ  όπου το νερό θα τιμολογείται βάσει του κόστους άντλησής του ιδίως στον ορεινό όγκο της Αιγιάλειας, απαλλάσσοντας τους συμπολίτες από το «χαράτσι» της ΔΕΥΑ και πολιτική εξυγίανσης για τη ΔΕΥΑ.

-Η δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ  και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας για τον καταναλωτή, την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Ο προγραμματισμός για εφαρμογή ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ προκειμένου να δοθεί λύσει στο πρόβλημα που ταλανίζει τους δήμους της Αιγιάλειας με ξεκάθαρες θέσεις για το ΧΥΤΑ Αιγείρας και την θέση «Παπανικολού».

-Υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης με τουρισμό ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ -κατασκευή ΜΑΡΙΝΑΣ τουριστικών σκαφών και οργάνωση ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΛΑΖ.

Η φιλοσοφία μας για την διοίκηση του νέου δήμου: Ο δήμος πρέπει να πάψει να έχει περιορισμένο ρόλο. Θα πρέπει να παρεμβαίνει δραστικά σε βασικούς τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, η διαχείριση και όχι μόνο η αποκομιδή των απορριμμάτων, οι μεταφορές και η ασφάλεια των δημοτών.

Ο ενιαίος δήμος πρέπει να γίνει μία επιχειρησιακή μονάδα, με αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας.

Οραματιζόμαστε ανάπλαση γενικότερα των υφισταμένων δομών του δήμου με την υιοθέτηση νέων αντιλήψεων και τη μορφοποίηση συγκεκριμένου μοντέλου, σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, με δική της προσωπικότητα και ξεχωριστό στίγμα.

Κεντρικός στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών, θρησκευτικών, αρχαιολογικών και φυσικών ιδιαιτεροτήτων της Αιγιάλειας και η δημιουργία ευκαιριών και προϋποθέσεων δυναμικότερης επενδυτικής δραστηριοποίησης των οικονομικών και επιχειρηματικών δυνάμεων, με επίκεντρο την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Διαχείριση: Διαφάνεια σε όλα τα θέματα και πλήρης ενημέρωση των δημοτών. Ξεκάθαρη οικονομική πολιτική και συνεχής παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών στο δημοτικό συμβούλιο, για πλήρη ενημερότητα όλων.

Εκμετάλλευση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ενιαίου δήμου και εφαρμογή με θρησκευτική ευλάβεια της δημοτικής νομοθεσίας, ως προς τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου.

Εφαρμογή πλήρους μηχανογράφησης στις συναλλαγές των δημοτών με τον δήμο αλλά και με τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Πάταξη της γραφειοκρατίας με την εφαρμογή πλήρους μηχανογράφησης, σε όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητες του δήμου.

Ευρεία εκμετάλλευση των Κοινοτικών Κονδυλίων, των κρατικών ενισχύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την εκτέλεση μεγάλων δημοτικών έργων.

Άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τον ακριβή προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής κατάστασης των πρώην δήμων και παρουσίαση στους δημότες της συγκεκριμένης οικονομικής θέσης τους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις