Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στυ φυλακή όποιος δεν λέει σωστά τον εθνικό ύμνο!

Στυ φυλακή όποιος δεν λέει σωστά τον εθνικό ύμνο!

Οι Φιλιππίνες ενέκριναν νομοσχέδιο για την ακατάλληλη ερμηνεία του.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Φιλιππίνες ενέκρινε νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της ακατάλληλης ερμηνείας του εθνικού ύμνου της χώρας. Αν η Γερουσία περάσει το νομοσχέδιο σε νόμο, οι ερμηνευτές που αποκλίνουν από την επίσημη εκδοχή θα μπορούσε να τους επιβληθεί πρόστιμο άνω των  2.000 δολαρίων!Το νέο νομοσχέδιο, το οποίο είναι πολύ ακριβές, λέει ότι οι παραβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν μέχρι και δύο χρόνια στη φυλακή. Περιγράφει επίσης ποινές για καταχρηστική χρήση ή εμφάνιση της εθνικής σημαίας.

Όταν μία από τις πιο γνωστές ποπ σταρ των Φιλιππίνων, Charice Pempengco, τραγουδά τον εθνικό ύμνο της χώρας της, η ερμηνείας της είναι αποδεκτή από το Εθνικό Ιστορικό Ινστιτούτο. Ωστόσο δεν είναι όλες οι ερμηνείες τόσο ευνοϊκά αποδεκτές. Άλλοι καλλιτέχνες έχουν επικριθεί ερμηνεύοντας τον ύμνο πολύ αργά ή με λάθος ρυθμό ή προσθέτοντας τις δικές τους προσωπικές πινελιές.

Το νέο νομοσχέδιο αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο ύμνος πρέπει να τραγουδηθεί σε ένα συγκεκριμένο τέμπο, εντός του εύρους των 100 - 120 παλμών ανά λεπτό. Όταν παίζεται σε δημόσιες συγκεντρώσεις και στις κινηματογραφικές αίθουσες, όλοι οι πολίτες πρέπει να σταθούν με προσοχή και να τραγουδήσουν με θέρμη, ως ένδειξη σεβασμού.

Πρόκειται για μια χώρα όπου οι άνθρωποι αγαπούν να τραγουδούν. Τώρα - αν οι άνθρωποι θέλουν να τραγουδήσουν το εθνικό ύμνο πρέπει να βεβαιωθούν ότι το κάνουν σωστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις