Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η "Ανυπότακτη Πολιτεία" για τις εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο

Η "Ανυπότακτη Πολιτεία" για τι...

"Ή θα λυθεί τώρα ή θα πέσει στην δύνη των εκποιήσεων"

Ερωτήματα στον Δημήτρη Κατσικόπουλο, τον Ανδρέα Φούρα και τον Γιάννη Δημαρά απευθύνει η Δημοτική Κίνηση "Ανυπότακτη Πολιτεία" για τις εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο. Σε ανακοίνωση της η "Ανυπότακτη Πολιτεία" αναφέρει:"Σε επανειλημμένες ανακοινώσεις μας το τελευταίο διάστημα, τονίζουμε ότι το θέμα του παραλιακού μετώπου είναι στην πιο κρίσιμη  καμπή του. Ή θα λυθεί τώρα ή  θα πέσει στην δύνη των εκποιήσεων. Κανένας στην τοπική πολιτική σκηνή δεν πρέπει να επαναπαύεται. Άλλωστε είναι ήδη προφανής η Κυβερνητική πολιτική. Την γνωρίζουμε από το Ελληνικό, από τον Αστακό, από το λιμάνι του Πειραιά, από τους εργοταξιακούς χώρους της γέφυρας στο Αντίρριο.

Τις πρωτοβουλίες και  την αποφασιστικότητα που πρέπει να δείξει η πόλη απέναντι στην Κυβέρνηση, προτείναμε και στον κ.Δήμαρχο στην πρόσφατη συνάντηση μας.

Σε σχέση με την  υπό τον κ.Πάγκαλο σύσκεψη θέλουμε  να εκφράσουμε την εντονότατη ανησυχία μας. Γιατί είναι θέμα, ωριμότατο, που δεν απαιτεί επί του παρόντος κανένα κόστος, που απαιτεί μόνο υπογραφές, παραπέμπεται σε επιτροπές και πιθανώτατα στις καλένδες. Επειδή παρατηρείται ένας ψεύτικος και αποπροσανατολιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των παρατάξεων μεταξύ των παρατάξεων, και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να τονίσουμε επιπλέον τα εξής:

Η δική μας τοποθέτηση εντός και εκτός του Δημοτικού  Συμβουλίου υπήρξε κρυστάλλινη και  σαφής από το 1980. Ζητούσαμε πάντοτε  την απόδοση του παραλιακού μετώπου στην κυριότητα του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι είμαστε οι μόνοι που διαφωνούσαμε με την χωροθέτηση του Λιμανιού στην Ακτή Δυμαίων; Να θυμίσουμε τις μακέτες του αείμνηστου Δημάρχου Θεοδ.Κ.Άννινου για το παραλιακό πάρκο των 7000 στρεμμάτων;

Που βρισκόταν τότε που καθορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό οι εξελίξεις οι διάφοροι τελούντες εν συγχύσει σήμερα υποψήφιοι και μη; Αλλά ας έρθουμε στο παρόν.

-Θα μάθουμε επιτέλους την θέση του κ.Κατσικόπουλου; Ούτε ως Νομάρχης τοποθετήθηκε ούτε ως υποψήφιος Δήμαρχος θα το κάνει; Τι κρύβεται πίσω από την σιωπή; Tο μελετάει; Το ίδιο ερώτημα αφορά τον βουλευτή και υπουργό κ. Κατσιφάρα.

-Θα τοποθετηθεί ο κ. Δημαράς, έστω για μία φορά, με σαφήνεια; Έχει γνώμη για τα συμφέροντα της πόλης ανεξάρτητη από το τι θέλει ο ΟΛΠΑ; Θα σταματήσει με τα διάφορα «port and city masterplan» να υποτάσσεται στα συμφέροντα μιας Α.Ε που με μαθηματική βεβαιότητα αύριο θα είναι πλήρως ιδιωτική; Θα αντιδράσουν οι φερόμενες μεγάλες παρατάξεις του κ.Κατσικόπουλου, του κ.Δημαρά και του κ. Χριστόπουλου στην προοπτική εκποίησης του ΟΛΠΑ; Ποιος κανόνας λέει ότι ένας ΟΛΠΑ, δημοτική επιχείρηση, δεν μπορεί να οργανωθεί και να διοικηθεί από τις δυνάμεις της πόλης; Και με ποια λογική , σιωπηρή έστω, συντάσσεσθε κύριοι υποψήφιοι με το ξεπούλημα του;

-Και ας ζητήσουμε την τοποθέτηση των παρατάξεων στο κρίσιμο ζήτημα:

Αν ο σημερινός  στόχος ευοδωθεί και αποδοθεί το παραλιακό  μέτωπο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μπορούν οι Δημοτικές Παρατάξεις να υπογράψουν δήλωση τιμής ότι δεν  θα ιδιωτικοποιήσουν με οποιοδήποτε τρόπο την παραλία; Δηλαδή να πουν όχι σε συμβάσεις παραχώρησης, σε ΣΔΙΤ, σε ανοικοδόμηση, και να είναι το παραλιακό μέτωπο στην ελεύθερη χρήση των δημοτών, με τις αναγκαίες ήπιες αναπλάσεις;

-Το παλιό λιμάνι εννοείται ότι εξ ολοκλήρου πρέπει να παραχωρηθεί. Ας αφήσουν τις θεωρίες για κρουαζερόπλοια και άλλα τέτοια. Όλα αυτά μπορούν να εξυπηρετηθούν στις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις