Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσικόπουλος: "Μας κατηγορούν για διγλωσσία, ενώ αυτοί έχουν…αφωνία"

Κατσικόπουλος: "Μας κατηγορούν για ...

Ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή ενημέρωση από Άκη Βαβαρούτα

Στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο και στην απόφασή του για απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, αναφέρθηκε ο Άκης Βαβαρούτας, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης "Ενωτική κίνηση Πάτρας" του Δημήτρη Κατσικόπουλου.

"Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την αποδέσμευση  του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας. Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε θα διερευνήσει όλες τις νομικές, τεχνικές και οικονομικές προϋποθέσεις  που υπάρχουν για την αξιοποίηση  των εγκαταστάσεων, προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Παράλληλα εμείς ως δημοτική κίνηση συνεργαζόμαστε με τον ΟΛΠΑ, με τον οποίο θέλω να επισημάνω ότι έχουμε μια άριστη συνεργασία, έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία σε επίπεδο κοινωνικό, τουριστικό και αναπτυξιακό από τη συνεργασία της πόλης με το λιμάνι της.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα εξαντλήσουμε όλες τις προσβάσεις μας σε κυβερνητικό επίπεδο και  όλα τα περιθώρια διαλόγου  με τους πολίτες".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

"Είναι σαφές  ότι το έργο της ΔΕΗ είναι σημαντικό  για την περιοχή και θα συνεχιστεί.

Όπως είναι  σαφές και ότι εμείς ζητάμε από την ΔΕΗ να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις και οι παρατηρήσεις μας  κατά την πρόοδο των εργασιών, προς όφελος των κατοίκων.

Θέλω σε αυτό το σημείο να επισημάνω προς όλες τις  κατευθύνσεις και προς όλους τους όψιμους τιμητές, ότι αν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος να κινήσει τη διαδικασία από το 2004 και να δώσει αγώνες  για το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης, τίποτε δεν θα είχε γίνει.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2007 σε σύσκεψη στο γραφείο  του Νομάρχη υπήρξε δέσμευση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της υπογειοποίησης για την περιοχή της Πάτρας.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών  επιπτώσεων επειδή ήθελε να διεκδικήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα για τις περιοχές του Καστριτσίου και του Βελβιτσίου και όχι για να μην γίνει το έργο το οποίο θεωρούμε κοινωνικά και περιβαλλοντικά αναγκαίο και αφορά 200.000 κατοίκους.

Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια.

Όλα τα άλλα που  ακούγονται, είναι για φθηνή  προεκλογική κατανάλωση.

Όταν ο Δημήτρης  Κατσικόπουλος απαιτούσε την  ίση μεταχείριση της Πάτρας με τις περιοχές της Αττικής, όλοι αυτοί που ομιλούν σήμερα, ήταν απόντες.

Αλλά και σήμερα απόντες είναι. Ακούσατε τις θέσεις τους;

Μόνο την κριτική τους ακούσατε. Διότι απλώς δεν έχουν θέσεις. Μας κατηγορούν για διγλωσσία, ενώ αυτοί έχουν…αφωνία.

Για τις προτάσεις Χριστόπουλου

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της παράταξης Χριστόπουλου για τη δημιουργία επιτροπής  που θα επεξεργαστεί αναπτυξιακό πλάνο για την Πάτρα, θέλουμε να του συστήσουμε  να διαβάσει με προσοχή το άρθρο 76 του Καλλικράτη, έτσι ώστε να μην βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώνει ως πρωτοβουλίες της παράταξής του τα άρθρα του νόμου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις