Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μια παλιά ταβέρνα που φέρνει ... άρωμα από το 1923 και σε μεταφέρει σε μια εποχή ζεστασιάς, αθωότητας και καλής παρέας

Πάτρα: Μια παλιά ταβέρνα που φέρνει ... ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Πάμε σαν άλλοτε, στην οδό Φαβιέρου

Aυτή η ταβέρνα δεν είναι σαν τις άλλες, είναι όμως μια από τις πλέον περιζήτητες των φοιτητών, της νεολαίας αλλά και των 60 άρηδων καθώς οι μεν απολαμβάνουν σε ευτή την μαγεία που σου ασκεί η απλότητα ενός χώρου με ιστορία και χωρίς περιτύλιγμα και περιττά φτιασίδια, οι δε βρήκαν ένα χώρο να τα λένε όπως παλιά...

Αυτή η ταβέρνα έχει τόση ιστορία, όση λέει το όνομά της. Άνοιξε την πόρτα της για να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες το 1923 (!) και έκανε μόνο μια μικρή διακοπή το 2007 για να επανέλθει στις 24 Νοέμβρη του 2014 και να...  ξαναμυρίσει η γειτονιά, μεζέδες και παρέα.

Η "Παλιά ταβέρνα- 1923" συστήνεται ως οινομαγειρείο- μεζεδοπωλείο, βρίσκεται στην οδό Φαβιέρου 6 κοντά στο γήπεδο της ΕΑΠ, σου κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον και έχει  το δικό της... παραμύθι.

Κάποτε μέσα απο αυτήν περνούσε το άλογο του παππού του ενός εκ των ιδιοκτητών, του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση μαζί με τον συνέταιρό του τον Κωνσταντίνο Καλλιαντέρη, ο οποίος και μας ενημερώνει για αυτή την ταβέρνα που την αγαπούν από πολτικοί μέχρι ηθοποιοί και σκηνοθέτες.

Ο παππούς Σπυρόπουλος είχε τον στάβλο πίσω από την ταβέρνα και περνούσε το άλογο μέσα από το μαγαζί σε μια απίστευτη συνδυαστική εκδοχή ταβέρνας- στάβλου, που άφησε εποχή.

Σήμερα από την ταβέρνα δεν περνάνε βεβαίως άλογα, αλλά μια γεύση του χθες μπορείτε να πάρετε με τα παλιά ξύλινα  βαρέλια του τόνου, όπου έφτιαχαν κάποτε το κρασί και τα οποία σήμερα είναι απλώς διακοσμητικά.

Σε μια γωνία της ταβέρνας, το τζουκ μποξ, αγορασμένο το 1964, αλλα και μια απίθανη ξυλόσομπα για ζεστασιά και ...κλίμα. Παλιά ραδιόφωνα, πικ απ συμπληρώνουν το σκηνικό και βεβαίως οι παλιές φωτογραφίες με τα αντίστοιχης παλαιότητας κάδρα. Ακόμη και τα τασάκια είναι παλιά σκαλίσματα και τα πλακάκια στον μεγάλο πάγκο, με σχέδια του ΄50.

Πάρτε μια γεύση από τον χώρο που σε λίγο θα διευρυνθεί καθώς θα χρησιμοποιηθεί και το πατάρι, όπου προβλέπεται και έκθεση με παλιούς πίνακες.

Στην παλιά ταβέρνα που άνοιξε ξανά, σερβίρονται ξεχωριστές λιχουδιές και μεζέδες από βουβάλια Κερκίνης, σύγκλινο και απάκια Κρήτης και άλλες  νοστιμιές από περιοχές της χώρας που έχουν ονομαστά προϊόντα που γαργαλούν τον ουρανίσκο, αλλά και μαγειρευτά φαγητά για το μεσημέρι.

Πολλά βράδια η παλιά ταβέρνα έχει live με καλά ρεμπέτικα και γίνεται χαμός με πρωταγωνιστές κυρίως τους φοιτητές.

Στη σελίδα της στο fb πολλοί γνωστοί Πατρινοί έοχυν πατήσει like.

Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν, καθώς η επιστροφή στο χθες, αφήνει την σφραγίδα της και στην διασκέδαση που θέλει ξανά, ζεστασιά,  παρέα και λίγο....ρεμπέτικο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight