Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τέλος η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία

Τέλος η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία

Παραμένει στους 9 μήνες η θητεία στον στρατό ξηράς

Τέλος δίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην δυνατότητα πραγματοποίησης στρατιωτικής θητείας σε Αεροπορία και Ναυτικό, όπως δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτης, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και προαγωγών από τις Ένοπλες Δυνάμεις. "

Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει στους εννέα μήνες. Η στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί στην Αεροπορία και στο Ναυτικό", δήλωσε.

Αιτιολογώντας την απόφαση για κατάργηση της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και διοχέτευση όλων των υπόχρεων στράτευσης στο Στρατό Ξηράς, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι το Ναυτικό και η Αεροπορία "ως εξειδικευμένοι κλάδοι, χρειάζονται επαγγελματικά στελέχη με τεχνογνωσία και κυρίως με επαγγελματική και υπηρεσιακή συνέχεια.

Σε μια εποχή που αρκετοί νέοι προσπαθούν να επιμηκύνουν το χρόνο που λαμβάνουν αναβολή από τη στράτευση, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι «η ευθύνη της ελληνικής νεολαίας απέναντι στην πατρίδα είναι να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις