Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Απεργία και καταλήψεις και σήμερα από τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Πάτρα:Απεργία και καταλήψεις και σήμερα ...

Σήμερα και αύριο

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών για τους συναδέλφους τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης:

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου Απεργία – κατάληψη σε όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 9 το πρωί Γ. Συνέλευση με θέμα αποφάσεις για παραπέρα κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

"Τέρμα στην κοροϊδία, αγώνας για την επανατοποθέτηση των συναδέλφων στην δουλειά τους

Εδώ και 14 μήνες οι υπουργοί παιδείας μας κοροϊδεύουν, παίζουν με την ζωή των οικογενειών των 85 συναδέλφων μας που βρίσκονται μπροστά στην  απόλυση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Συνάδελφοι,

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες σ’ ένα «αλισβερίσι» για το ποιος θα πλειοδοτήσει στα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Με μνημόνια ή χωρίς ένα είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι θα είναι τα θύματα της πολιτικής  εξόδου από την κρίση εις βάρος των εργαζομένων.

Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά. Στη καταιγίδα των μέτρων που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (διαθεσιμότητες-απολύσεις συναδέλφων μας, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κ.α.) έρχονται να προστεθούν και νέα.

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο με εξίσωση του μισθού του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά.

Στα Πανεπιστήμια η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία παίρνουν διαστάσεις μπροστά στην προσπάθεια επιβολής του νόμου 4009 που μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και επιβάλει νέους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Η χρηματοδότηση είναι  ελάχιστη και δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας μαζί με την έλλειψη προσωπικού το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!  ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ  επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.

Ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους– όχι στο  πανεπιστήμιο Α.Ε

Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.

ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.

Ο συντονισμένος αγώνας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι απαραίτητος είναι μονόδρομος. Αλληλεγγύη και συντονισμός σε κάθε κομμάτι που πλήττεται".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις