Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Startups στην Πάτρα: Οφέλη και προκλήσεις - 580εκ. από προγράμματα σε καινοτόμους τομείς

Startups στην Πάτρα: Οφέλη και προκλήσει...

Συζήτηση στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2014

Μέρος της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί η Πάτρα μέσω των Startups που ξεκίνησαν από εδώ με πρωτοβουλία νέων επιστημόνων με ταλέντο και δημιουργικότητα. Στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2014- 17ο Money Show Πάτρας ιδρυτές Startups που αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς παγκόσμια παρουσίασαν, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, τα καινοτόμα προϊόντα τους, αναλύοντας παράλληλα, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή, ο Γιάννης Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος των ID-GC Πάτρας αναφέρθηκε στα Startups, επισημαίνοντας πως πρόκειται για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που είναι εξωστρεφείς και έχουν προοπτικές ταχείας ανάπτυξης. Όπως είπε, έχουν επενδυθεί σε τέτοιες εταιρείες που έχουν ξεκινήσει από την Πάτρα εννέα εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι επενδυτές εμπιστεύονται την τεχνογνωσία και την καινοτομία που παράγεται στην Πάτρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι τριών Startups που ήδη έχουν βγει στην παγκόσμια, αλλά και εγχώρια αγορά με καινοτόμα προϊόντα.

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Διευθυντής ΤΟΒΕΑ παρουσίασε τη συσκευή SEATRAC που βοηθά την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. «Η ερευνητική μας ομάδα προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Για να προωθήσουμε το προϊόν μας έπρεπε να ιδρύσουμε μια εταιρεία και συναντήσαμε πολλές δυσκολίες και εμπόδια, κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας. Ο κ. Φωτίου παρουσίασε την καινοτομία της συσκευής, καθώς επίσης και τις νέες ιδέες για την εξέλιξή της, ενώ εστίασε στα οφέλη που έχει η τοπική κοινωνία, φέρνοντας ως παράδειγμα την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες εγκαταστάθηκε η συσκευή.

Ο Βασίλης Γεωργιτζίκης, CEO και Lead Developer, Iδρυτικό Μέλος Συλλογικού Χώρου P- Space παρουσίασε το προϊόν της δικής του Startups, το codebender, το οποίο είναι ένα web site σχεδιασμένο για προγραμματιστές, ενώ ακολούθως ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης Founder & CEO Accusonus παρουσίασε την πορεία της Startups που εδώ και ένα χρόνο διαθέτει ένα λογισμικό για όσους ηχογραφούν τύμπανο. Ένα προϊόν που ήδη έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείται από μεγάλους ηχολήπτες της Αμερικής. «Να κάνεις startup στην Ελλάδα είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις με το δικό σου τρόπο», τόνισε ο κ. Τσιλφίδης.

Μετά τις εισηγήσεις, ο κ. Κανελλόπουλος επανήλθε  επισημαίνοντας πως οι τοπικοί φορείς πρέπει να στηρίξουν τις Startups είτε μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων, είτε μέσω ολοκληρωμένων δράσεων, για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

Την εκδήλωση έκλεισαν με τοποθετήσεις τους, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρος Τσούμπελης, ο οποίος μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα θα  διαχειριστεί τα επόμενα χρόνια ένα πρόγραμμα ύψους 580 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επενδυθεί σε δυνατούς, καινοτόμους τομείς κι όχι σε ντουβάρια, ο Δημήτρης Παπαηλιού που έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για τις Startups εταιρείες, ο Δημήτρης Μουρτζούχος που τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης σε πρακτικό επίπεδο και των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και ο Γεράσιμος Μεντζελόπουλος που επεσήμανε πως το Επιστημονικό Πάρκο έχει σκοπό να αποτελέσει εκτός των άλλων «θερμοκοιτίδα» προώθησης, στήριξης και συμβουλευτικής για τις Startups ώστε τα μέλη τους, νέοι επιστήμονες να  κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ  άλλων, ο Αντιπρύτανης, Δημοσθένης Πολύζος, ο πρώην πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου, Πέτρος Γρουμπός, ο Καθηγητής, Ι. Ματσούκας, ο συγκοινωνιολόγος, Δ. Σαρδελιάνος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Β. Τσιμπλοστεφανάκης, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις