Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βαρώτσος: Τον είχαμε προβλέψει το σεισμό

Βαρώτσος: Τον είχαμε προβλέψει το σεισμό
Βγενόπουλος Φάνης

Ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ δήλωσε ότι είχε καταγράψει προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα

Ο ιδρυτής της ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, για το σεισμό στην Εύβοια δήλωσε πως «Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε, το αναμέναμε. Από τις 7 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ ότι είχαμε προσεισμικά ηλεκτρικά κύματα για την περιοχή του Ευβοϊκού».

Ο κ. Βαρώτσος ανέφερε στη συνέχεια πως: «Εμείς ενημερώνουμε την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα μόνο για περιπτώσεις ισχυρών σεισμικών δονήσεων της τάξεως των 6 Ρίχτερ».

«Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για σοβαρές σεισμικές δονήσεις εμείς δεν θα είχαμε ειδοποιήσει» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ακόμα η ομάδα λαμβάνει παρόμοια σήματα για την περιοχή ο κ. Βαρώτσος σημείωσε ότι αν λάβουμε τέτοια σήματα αμέσως θα τα δημοσιεύσουμε όπως έχουμε κάνει όλες τις προηγούμενες φορές.

Ο κ. Βαρώτσος, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε, τέλος, ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε πως θα εκτοξεύσει δορυφόρο για να συλλέγει τα προσεισμικά ηλεκτρικά και μαγνητικά κύματα προσθέτοντας ότι παρόμοιο ενδιαφέρον έδειξαν εκπρόσωποι της Ρωσίας και της ΕΕ με πρωτοβουλία της Γαλλίας.

 

 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις