Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιταλική "πίεση" στης ευρωαγορές

Ιταλική "πίεση" στης ευρωαγορές
Σύφαντος Νίκος

Απόρροια της αποτυχίας της Monte dei Pasci στα stress tests

Ιταλικές πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς η αποτυχία της Monte dei Pasci στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τροφοδότησε τις ανησυχίες για την πορεία του κλάδου στην τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από την ανακοίνωση των στοιχείων για το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO τον Οκτώβριο στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,40% κατέγραψε πτώση 0,40% στις 6.363 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-0,95% υποχώρησε κατά 0,94% στις 8.903 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40^FCHI-0,78% έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 4.097 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,66% στις 325 μονάδες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, εκ των 25 ευρωπαϊκών τραπεζών στις οποίες εντοπίστηκαν κεφαλαιακές ελλείψεις ύψους 25 δισ.ευρώ, οι 12 τράπεζες έχουν ήδη καλύψει το σχετικό κενό, αυξάνοντας τα κεφάλαιά τους κατά 15 δισ. ευρώ στη διάρκεια του 2014.

Στο ταμπλό, η μεγάλη χαμένη των ασκήσεων αντοχής, η ιταλική Monte dei Pasci υποχώρησε κατά 19%, καθώς ανακοινώθηκε ότι έχει τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες. Η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη λίγα λεπτά μετά την έναρξη της και επανήλθε στη συνέχεια.  Επίσης, στο Μιλάνο, η Banca Carige έχασε 15% και η Banca Popolare di Milano βρέθηκε στο -5%.

Η TNT Express υποχώρησε κατά 7%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του τρίτου τριμήνου του έτους έφτασαν στα 55 εκατ. ευρώ, από κέρδη 6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Απώλειες 2,2% σημείωσε η Lloyds Banking Group, με την Jefferies Group να υποβαθμίζει τη σύσταση της σε sell, καθώς δεν αναμένεται να διανείμει μέρισμα μέχρι το 2016.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση για έκτο συνεχή μήνα κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης,  τη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη να φτάνει σε χαμηλό 22 μηνών.

Ο δείκτης IFO υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 103,2 μονάδες από τις 104,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο και ενώ αναμενόταν ότι θα διαμορφωνόταν στις 104,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις