Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος αναλαμβάνει Βοηθός Επισκόπου στην Μητρόπολη Πατρών

Ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος αναλ...

Με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης - Εξελέγη με 64 ψήφους από την Ιεραρχία της Ελλάδος

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από σχετική ψηφοφορία αποφάσισε να δοθεί θέση βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία και όπως γράφει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών έλαβε 38 ψήφους, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 16 ψήφους.

Η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε πριν από λίγο τον Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Στελλάτο με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης. Ο π. Χρύσανθος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έλαβε κατά την ψηφοφορία 64 ψήφους ενώ ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Νεκτάριος Κωτσάκης έλαβε 1 ψήφο ενώ βρέθηκαν 11 λευκά και 1 άκυρη ψήφος.

Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος είναι γεννημένος το 1952 στην Κεφαλονιά και έχει φοιτήσει στην Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ο διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος και προιστάμενος στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και πρεσβύτερος το 1982 από τον  Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημο.

Μετά την εκλογή του, ο π. Χρύσανθος δέχθηκε τα συγχαρητήρια πολλών αρχιερέων όπως του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ιερωμένων αλλά και των Πατρινών ιερέων που βρέθηκαν στην Αθήνα όπως ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελιστρίας.

*Η χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χρύσανθου Στελλάτου σε Επίσκοπο Κερνίτσης θα γίνει στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 το πρωί στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο παρουσία κι άλλων προσκελημένων αρχιερέων και σύμφωνα με το τυπικό και τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας πατρών.

Οι φωτό είναι από το σάιτ της romfea.gr.

Ν. ΣΥΦΑΝΤΟΣ

T. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις