Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακράτα: Σοβαρό πρόβλημα με τις μόνιμες εγκαταστάσεις ομπρελών στον αιγιαλό από παραθεριστές

Ακράτα: Σοβαρό πρόβλημα με τις μόνιμες ε...

Έγγραφο κατοίκων Συλιβαινιωτίκων προς Κτηματική Υπηρεσία

Ντόπιοι και παραθεριστές με το που έρχεται το καλοκαίρι στην περιοχή της Ακράτας "φροντίζουν" να έχουν εξασφαλισμένη θεσούλα στον αιγιαλό, καταπατώντας τον. Είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, να βλέπουμε σε "προνομιακές" θέσεις, τοποθετημένες ομπρέλες, καρέκλες, τραπεζάκια, ψησταριές κι άλλα όμορφα, οι οποίες "κλειδώνονται" και μένουν εκεί επί 24ώρου βάσης, περιμένοντας τους "ιδιοκτήτες" τους να κατέβουν για το μπάνιο τους. Βεβαίως, δεν φταίνε μόνο οι λουόμενοι αλλά και οι αρμόδιες αρχές, που συντηρούν με τον τρόπο τους αυτή την παρανομία, μη διώκοντας τους παρανομούντες.

Κάτοικοι των Συλιβαινιωτίκων Ακράτας, αποφάσισαν να απευθυνθούν, λοιπόν, στις αρμόδιες αρχές, ξεκινώντας από την Κτηματική Υπηρεσία και προχωρώντας προς το Α.Τ. Ακράτας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας και τον πρόεδρο της Κοινότητας, που διαμηνύει πως κάθε χρόνο στέλνει σχετικά έγγραφα χωρίς όμως σοβαρά αποτελέσματα πάταξης του φαινομένου, που δημιουργεί εύλογα σοβαρά προβλήματα μεταξύ λουομένων που έχουν "καπαρώσει" χώρο και λουομένων που ψάχνουν πού να κάτσουν και δεν βρίσκουν χώρο.

Το έγγραφο που απεστάλη, μαζί με ανάλογο φωτογραφικό υλικό, αναφέρει τα εξής:

"Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Παραλία Συλιβαινιωτίκων & Κραθίου με τη μόνιμη εγκατάσταση ομπρελών, τραπεζιών, καρεκλών κλπ. (συχνά ακόμη και με τσιμεντένιες βάσεις) από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μη βρίσκουν εύκολα χώρο, για να κάνουν το μπάνιο τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι επισκέπτες έχουν εκδιωχθεί από ορισμένες θέσεις στην παραλία με το επιχείρημα ότι : «αυτό το μέρος είναι δικό μας». Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε αν η πρακτική αυτή (της μόνιμης και σε 24ωρη βάση εγκατάστασης) είναι σύννομη ή όχι και σε περίπτωση που δεν είναι, να προβείτε σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνσή τους".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις