Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την Εξεταστική για το Βατοπέδι

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την Εξεταστική για ...

Καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ ότι "εφηύρε" το σκάνδαλο

Απεχώρησε οριστικώς η Νέα Δημοκρατία από τις εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργών για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου». "Τυχόν παραμονή μας θα εξυπηρετούσε μόνο και μόνο το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού, με στόχο την παραπομπή στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς στοιχεία", τόνισε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ στη μικροπολιτική προσπάθειά του να συντηρήσει ένα σκάνδαλο-παρωδία χωρίς ίχνος πολιτικού χρήματος προχώρησε στη σύσταση της εξεταστικής με προφανή σκοπό την παραπομπή υπουργών της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ζημία του Δημοσίου.

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι η ΝΔ είχε ζητήσει τρία προτάγματα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά. Έτσι, κατά τον ίδιο:

-Η συνέχιση των εργασιών καθίσταται άνευ αντικειμένου εφόσον δεν υπάρχει πορισματική έκθεση από την Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, ή άλλον αρμόδιο φορέα για την αποτίμηση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου.

-Το σύστημα των αντικειμενικών αξιών, το οποίο κατά τις διαβεβαιώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών είναι και το μόνο που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο, δεν επαρκεί για την αποτίμηση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τα διεθνώς ισχύοντα και τα επιστημονικώς παραδεκτά.

-Η εμπορική αξία των ακινήτων που αντηλλάγησαν, δεν δύναται σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα να αποτιμηθεί και ως εκ τούτου καθίσταται ανέφικτος και αυθαίρετος ο προσδιορισμός τυχόν υπερεκτιμήσεων ή υποεκτιμήσεων, σε σχέση με την αντικειμενική και κατασκευαστική τους αξία.

Κατ' ακολουθία καθίσταται αδύνατη η διερεύνηση ύπαρξης ποινικών ευθυνών και στοιχειοθέτηση κατηγορίας.

Πέραν αυτών οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι καρκινοβατεί ο φορολογικός έλεγχος της Μονής, ενώ δεν έχει καν υπογραφεί ο διαχειριστικός της έλεγχος, ούτε υπήρξε πρόοδος στον έλεγχο των εξωχώριων εταιρειών, γεγονότα που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνιστούν εμπαιγμό.

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΝΔ, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Τηλέμαχος Χυτήρης σχολίασε:

"Η Νέα Δημοκρατία δεν βάζει μυαλό. Σε συνέχεια της αποχώρησης της από τη Βουλή στις συζητήσεις για τα σκάνδαλα της προηγουμένης περιόδου, σήμερα αποχωρεί και από την προκαταρκτική επιτροπή, προσβάλλοντας έτσι τους θεσμούς, τη διαφάνεια και την κοινή λογική.

Μετά δύο χρόνια ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου. Όταν ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι έγινε, ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημοσίου. Κι αυτό, όταν πέραν της προκαταρκτικής υπάρχει και η τακτική Δικαιοσύνη που εξετάζει το θέμα όσον αφορά υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανεύθυνη η ΝΔ και πάλι εμπαίζει τον ελληνικό λαό κι ακόμη και τους οπαδούς της".-

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις