Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η αναβάθμιση του Βιολογικού Αιγίου στο ΕΠΕΡΑΑ

Η αναβάθμιση του Βιολογικού Αιγίου στο ΕΠΕΡΑΑ

Υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης ο Απόστολος Καραφωτιάς.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγίου Αποστόλης Καραφωτιάς υπέγραψε την αίτηση χρηματοδότησης, η οποία μαζί με τα λοιπά απαραίτητα έγγραφα συμπλήρωσαν το φάκελο, που ήδη υπεβλήθει στο ΕΠΕΡΑΑ και αφορά το έργο της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Αιγίου.

Ο φάκελος - πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγίου", υπεβλήθει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" 2007-2013 στον άξονα προτεραιότητας 2 "Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων", κατόπιν της με αριθμ. πρωτ. 161230/Π1 Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής και έχει δαπάνη 11.700.000,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης θα είναι η ΔΕΥΑ Αιγίου.

Το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος και μάλιστα το βασικότερο ¨κομμάτι¨ της υλοποίησης του μεγάλου έργου του ενιαίου αποχετευτικού αγωγού της Αιγιάλειας.

Ο φάκελος περιέχει μεταξύ άλλων, το τεχνικό δελτίο του έργου, τη βεβαίωση της Διαχειριστικής επάρκειας της ΔΕΥΑ Αιγίου, τη χρηματοοικονομική ανάλυση, τις απαιτούμενες μελέτες, το κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης, το διαχειριστικό σχέδιο λειτουργίας του συνολικού έργου κ.λ.π.

Ο Δήμαρχος Αποστόλης Καραφωτιάς θέλει να ευχαριστήσει τα στελέχη της ΔΕΥΑ Αιγίου, τους μελετητές και τους λοιπούς Δήμους της Αιγιάλειας για την άψογη συνεργασία τους και αναμένει και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενεργώντας εκ μέρους των λοιπών Δήμων της Αιγιάλειας, την υποβολή αντίστοιχου φακέλου - πρότασης για το υπόλοιπο ¨κομμάτι¨ του έργου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις