Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καρατζαφέρης: Επιλογή ήττας για την Ν.Δ. ο Κικίλιας στην Αττική

Καρατζαφέρης: Επιλογή ήττας για την Ν.Δ....

"Τα στελέχη της Ν.Δ. πάγωσαν στο άκουσμα της υποψηφιότητας", είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του για την στάση του ΛΑΟΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια Αττικής ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του (Κανάλι 1) ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του πριν τα ανοίξει το ΠΑΣΟΚ. «Αν εγώ είχα βγει πρώτος να προτείνω τον Α' ή τον Β' υποψήφιο ο κ. Σαμαράς σίγουρα δεν θα έφτανε στην επιλογή Κικίλια. Ίσως θα ήταν άλλη η επιλογή του, ένα όνομα με μεγαλύτερη απήχηση. Ετσι και τώρα, περιμένω το ΠΑΣΟΚ να κάνει τις επιλογές του», είπε.

Υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές προσφέρονται για τρία κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ και οι κινήσεις στην σκακιέρα της πολιτικής -όπως είπε- είναι εξαιρετικά περίπλοκες. «Εξετάζω όλες τις περιπτώσεις οι οποίες έχουν την δυνατότητα να δώσουν πρόσθετη ισχύ στο Κόμμα μας», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κικίλια από την πλευρά της ΝΔ, υποστήριξε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ πάγωσαν στο άκουσμα της υποψηφιότητας.

«Δεν ξέρω τί ώθησε τον Α. Σαμαρά σε αυτή την απόφαση, αν δεν έχει ήδη προδικάσει την ήττα του στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Δεν με άκουσε για ενιαίο μέτωπο. Λάθος επιλογές», είπε και υποστήριξε ότι ο κ. Κικίλιας είναι ένα νέο πρόσωπο, χωρίς περγαμηνές.

«Αυτό αυτόματα μικραίνει τον όγκο. Ο Περιφερειάρχης πρέπει να έχει "όγκο" που θα μπορεί να στεγάσει κάτω από αυτόν και άλλες δυνάμεις. Φαίνεται όμως πως η ΝΔ είναι εξαιρετικά στριμωγμένη στις επιλογές της και στην αναζήτηση προσώπων που να μη φέρουν ψεγάδια. Αναγκάστηκε στην επιλογή Κικίλια», υποστήριξε ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τη ΝΔ είπε ότι δεν διεκδικεί τίποτε και πως κάλεσε τον κ. Σαμαρά σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές, ζητώντας να αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις της παράταξης.

«Ο κ. Σαμαράς δεν το έκανε σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά οι υποψήφιοι, χριζόμενοι από την ΝΔ, Περιφερειάρχες, έρχονται καθημερινά στα γραφεία του ΛΑΟΣ και ζητούν τη στήριξή μας. Είναι κάτι που το επέλεξε η βάση της ΝΔ»,είπε.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «δεν ήταν η καλύτερη επιλογή στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές και προτάσεις που έχω κάνει. Εχω προτείνει για παράδειγμα τον κ. Μπακατσέλο, πρώην Πρόεδρο της ΔΕΘ, ο οποίος έχει αποδοχή από όλες τις παρατάξεις ή τον κ. Β. Φλωρίδη, εναν άνθρωπο που διαθέτει πυγμή και σοβαρότητα. Θα δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη ότι άκουσε στη Βουλή από 2-3 βουλευτές της ΝΔ να λένε για τον πρόεδρο της ΝΔ «ότι γίνεται … Ζίγδης».

«Είναι δυνατόν μέσα σε λίγους μόνον μήνες να διώχνει το 5% της Κοινοβουλευτικής του ομάδας; Ξεκίνησε λάθος στις 29 Νοεμβρίου. Αν όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ έλεγε στην Ντόρα Μπακογιάννη να έρθει να τον βοηθήσει ως αντιπρόεδρος του Κόμματος. Αν έλεγε στον Καρατζαφέρη έλα να συζητήσουμε - άσχετα αν εγω πήγαινα ή όχι - τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε επίσης ότι το 1996 «στην κηδεία του Σολωμού Σολωμού, είμαστε δίπλα - δίπλα στην Εκκλησία» και του είχε πει να κατέβει με τη ΝΔ στις εκλογές.

«Να μιλούσα στον Έβερτ να κατέβαινε με την ΝΔ. Αν το είχε κάνει δεν θα χάναμε τις εκλογές που χάσαμε με 3 μονάδες από τον Σημίτη και τα πράγματα θα ήταν για τον τόπο εντελώς διαφορετικά. Παρακολουθεί τα πράγματα με έναν δικό του τρόπο. Έχει μια παράξενη οπτική. Δεν μπορεί να καταλάβει πως η πολιτική πρέπει να έχει ως βασικό της συστατικό την ευρύτητα και την σύνθεση», είπε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη είπε ότι ναι μεν είναι αντίθετος στην οικογενειοκρατία, αλλά «στο Καρπενήσι δεν έχουμε μια απλή περίπτωση. Είναι ο γιός του Παύλου Μπακογιάννη. Κουβαλά μέσα του την ιστορία και τους αγώνες του πατέρα του για την Δημοκρατία. Όλοι μας του οφείλουμε κάποια πράγματα».

Εκτίμησε επίσης ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «αν δεν μιλήσει θα βρεθεί κατηγορούμενος» και πως η σιωπή δεν τον ωφελεί.

«Αν δεν κάνει τις πρέπουσες για τον ίδιο κινήσεις κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος και ίσως στην φυλακή με τις εξεταστικές που έρχονται. Το χειμώνα η οικονομία θα μας απασχολήσει περισσότερο απ' ότι η SIEMENS ή το Βατοπαίδι. Η κ. Μπακογιάννη επίσης θα βρεθεί στριμωγμένη και σε δύσκολη θέση κυρίως από την ΝΔ. Εγώ δεν θα ανακατευτώ σε αυτή την κατάσταση, είναι εσωτερικό θέμα της ΝΔ», είπε.

Για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κύπρο είπε ότι μετά την απόφαση της Χάγης για το Κόσοβο υπάρχει ο κίνδυνος να αναγνωρίσει η Αθήνα το Κόσοβο και κάτι τέτοιο αυτόματα θα σήμαινε "casus belli" μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας «γιατί ευκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το δεδικασμένο του Κοσόβου μπορεί να οδηγήσει και σε ανάλογο δεδικασμένο για το Βόρειο τμήμα της Κύπρου».

Πρότεινε την σύγκληση όλων των πολιτικών κομμάτων της Αθήνας και της Λευκωσίας υπό τον κ. Χριστόφια, ώστε να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική ενόψει των εξελίξεων.

Τέλος αναφερόμενος στη ΔΕΘ είπε ότι φτάνουν ανησυχητικά μηνύματα, εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους του για πρόκληση επεισοδίων «τα οποία θα αποτελέσουν αρχή δεινών για τον τόπο» και κάλεσε τους έλληνες «να κλείσουν τα αυτιά σε ύποπτες μεθοδεύσεις και σε εξεγέρσεις που θα μας βάλουν σε περιπέτειες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις