Μεταξύ των θεατών ήταν και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς με τη σύζυγο του Μαριλένα
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Η Ζωή Μπροστά σου» του Ρομάν Γκαρί που δόθηκαν το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.
Μάλιστα εκτός από τις 3 αρχικά προγραμματισμένες παραστάσεις, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, αποφασίστηκε τελικά και δόθηκε και μία επιπλέον 4η παράσταση χθες Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκινητική παράσταση με την σφραγίδα της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Βαγενά στην σκηνοθεσία και στον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, η σύζυγος του Μαριλένα Δημαρά, η πρόεδρος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Μαριάννα Σταματιάδου, η Χ. Καρλιαύτη, ο Αλέξης Σκαρμέας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρινό Καρναβάλι Κωνσταντίνος Τρίγγος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μακρής, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής αλλά και πολλοί φίλοι του θεάτρου.
Η Άννα Βαγενά που εντυπωσιάστηκε από την ολόθερμη υποδοχή που της επιφύλαξε το Πατρινό κοινό, έχει πει μεταξύ άλλων για την παράσταση "Η Ζωή Μπροστά σου".
«Λατρεύω αυτή τη γυναίκα τη μαντάμ Ρόζα. Είναι μια βασανισμένη γυναίκα που σαν Εβραία έχει περάσει από την κόλαση του Άουσβιτς και σαν κοινή γυναίκα από την κόλαση του υπόκοσμου. Παρ' όλα αυτά ή ίσως γι' αυτό έχει κρατήσει ατόφια μέσα στην ψυχή της την ανθρωπιά.
Η ίδια δεν έχει δικά της παιδιά, γίνεται όμως αληθινή μάνα για τα ορφανά και τα νόθα παιδιά των άλλων κοινών γυναικών. Έχω ερμηνεύσει πολλές γυναίκες σύμβολα στο θέατρο. Την "Λενάκη" στο "Γάμο", την "Αγγέλα Παπάζογλου", την "Ιρίνα" στο "Γάλα", και άλλες. Νομίζω ότι και η "μαντάμ Ρόζα" στη "Ζωή μπροστά σου" του Ρομάν Γκαρί, είναι και αυτή μια γυναίκα σύμβολο. Μία θετή μάνα για τα φτωχά παιδιά, για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ένας ρόλος πρόκληση για κάθε ηθοποιό γιατί του δίνει την ευκαιρία να περνάει μέσα σε δευτερόλεπτα από το γέλιο στο δάκρυ, από το κωμικό στο δραματικό».
Στην παράσταση ιδιαίτερο χειροκρότημα εισέπραξαν και οι άλλοι ηθοποιοί του έργου όπως ο 16χρονος Ιμπραήμ Χασάν, ο Κώστας Λάσκος και ο Χρήστος Ροδάμης.
Η παράσταση "Η Ζωή Μπροστά σου" παρουσιάζεται στην Αθήνα στο θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά.
Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.









Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








