Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θρίαμβος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής για τους μαθητές του 44ου Δημοτικού Σχολείου

Πάτρα: Θρίαμβος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα...

Κατέλαβαν την 7η θέση

Θρίαμβος για την ομάδα “Teamwork” του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία  διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2013. Παρά το πολύ υψηλό επίπεδο των ομάδων και το μεγάλο αριθμό των συμμετοχών (392 ομάδες από 39 χώρες) η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου αφήνοντας πίσω χώρες και ομάδες με παράδοση επιτυχιών στο διαγωνισμό.

Η επιτυχία αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Βοβού Ανέστη, καθηγητή Πληροφορικής στην εν λόγω σχολική μονάδα, ο οποίος παρείχε δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στους μαθητές μετά το πέρας του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.

Η πορεία προς την μεγάλη αυτή επιτυχία ξεκίνησε από τη συμμετοχή και διάκριση της ομάδας αρχικά στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθησε η πρώτη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία αποτέλεσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα στην Τζακάρτα.

Η προετοιμασία για κάθε στάδιο του διαγωνισμού ήταν σκληρή και επίμονη αλλά το μεράκι, η όρεξη, η μεθοδικότητα και ο ασίγαστος ενθουσιασμός των μικρών μαθητών και του προπονητή τους ήταν καρποφόρα και οδήγησαν στην ευόδωση των στόχων τους. Αυτό ήταν εξάλλου και το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν με την επιλογή του ονόματος της ομάδας το οποίο τονίζει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη  και την ευγενή άμιλλα.

Για την παγκόσμια αυτή διάκριση ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.  Γιώργος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια και σε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με αυτό το σκεπτικό αναλάβαμε τη διοργάνωση του 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας δίνοντας το βήμα και την ευκαιρία σε κάθε σχολική μονάδα της περιφέρειάς μας να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της ρομποτικής και να διακριθούν όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο. Η στήριξή αυτή απέδωσε καρπούς με την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας Teamwork του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Μια απλή συγχαρητήρια ευχή είναι δύσκολο να εκφράσει την υπέρμετρη χαρά και περηφάνια που εισέπραξε η εκπαιδευτική κοινότητα της περιφέρειάς μας από την πολύ υψηλή θέση που κατέλαβε η ομάδα και ο προπονητής της κ. Βοβός στην Παγκόσμια Ολυμπιάδας Ρομποτικής .

Η ελληνική ομάδα απέδειξε έμπρακτα ότι η συλλογική σκέψη, η μεθοδικότητα και η προσήλωση στον κοινό στόχο, που πραγματώνονται μέσα από τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», μπορούν να καταστήσουν κάθε στόχο εφικτό, όσο μακρινός και δύσκολος μπορεί να φαντάζει.

Βέβαια αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη καθοδήγηση και συμπαράσταση από τον προπονητή της ομάδας καταδεικνύοντας ότι οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος,  με τον υψηλό επαγγελματισμό και το σθένος που του διακρίνει είναι περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ να προσφέρουν στους μαθητές τους μια πραγματικά άριστη παιδεία.

Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και τον προπονητή τους με την ευχή να διατηρήσουν την αγωνιστικότητα και τη δημιουργικότητά τους ώστε να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους και στο μέλλον, κατακτώντας νέες κορυφές».

Σύσσωμη η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει στη μονόωρη εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, το Σάββατο 23/11/2013 και ώρα 17:00-18:00, στα πλαίσια του 16ου Forum Ανάπτυξης 2013 που διοργανώνει ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις