Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρασημοφόρηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη από την Πρεσβεία της Γαλλίας

Παρασημοφόρηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη από...

Τιμητική εκδήλωση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», γιορτάζοντας την «Ημέρα Γαλλοφωνίας-TV5 Monde» για άλλη μια χρονιά, με την φιλοξενία του Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας.

Μετά την προβολή - πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του Ασγκάρ Φαραντί με τίτλο «Το Παρελθόν» (Le Passé), το στολίδι μιας ήδη πλούσιας συλλογής γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ακολούθησε κοκτέιλ πάρτι στον φιλόξενο κήπο του καφέ του Νομισματικού Μουσείου.

Η βραδιά, όμως, ήταν ξεχωριστή για ακόμη έναν λόγο, καθώς η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο τίμησαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Ορέστη Ανδρεαδάκη, με τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών.

Η παρασημοφόρηση έγινε από τον Ολιβιέ Ντεκότ, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος,  σύμβουλο συνεργασίας και μορφωτικής δράσης στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος μίλησε για την επαγγελματική και καλλιτεχνική πορεία του κ. Ανδρεαδάκη, καθώς και την στενή σχέση του με τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture