Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Γαλλικά" σε βάρος του Κώστα Καραμανλή

"Γαλλικά" σε βάρος του Κώστα Καραμανλή
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Το γαλλικό περιοδικό "Marriane" τον έχει πρώτο στη λίστα με τα "7 καθάρματα της κρίσης"

"Κώστας Καραμανλής, ο υπεύθυνος της ελληνικής τραγωδίας"! Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ξεκινάει άρθρο του γαλλικού περιοδικού Marriane, το οποίο συγκαταλέγει τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή σε ένα από τα "7 καθάρματα της κρίσης" όπως είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

"Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού. Από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος". Με σχόλια σαν αυτά το γαλλικό δημοσίευμα "στολίζει" τον πρώην πρωθυπουργό, θεωρόντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, και ως συνέπεια για την γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη.

Το σκληρό αυτό δημοσίευμα, δεν σταματά εκεί, και αφού κάνει μία αναφορά στα οικονομικά μεγέθη της ζημιάς την οποία "δημιούργησε" ο κ. Καραμανλής, καταλήγει: "Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004. Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα".

Ο δημοσιογράφος Αλέν Λεθιέ που υπογράφει το ρεπορτάζ καταλήγει: «Τι κάνει, τι λέει ο άνθρωπος που συνέβαλε σε αυτή την τεράστια αναστάτωση;». «Τίποτα. Ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους οι σοσιαλιστές την οργή του κόσμου, που αισθάνονται στην κυριολεξία εξαπατημένοι, ας τα βγάλει πέρα μόνος του ο Παπανδρέου με το σχέδιο λιτότητας που διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται συκοφαντικό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις