Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος για το σχέδιο Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

O Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος για το σχέδ...
Πετρή Σμαρώ

"Διαφάνεια παντού, αξιοκρατία παντού, όλα στο φως"

Συζητείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και άλλες διατάξεις». Στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος επισήμανε την ανάγκη για ενίσχυση της διαφάνειας στον δημόσιο τομέα και την ορθολογική ανασυγκρότηση του κράτους με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη.

“Αυτό το νομοσχέδιο εντάσσεται σε μία στρατηγική επίλυσης του επαχθούς φαινομένου που υπάρχει στη χώρα μας και έχει να κάνει με την αδιαφάνεια, την μη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την κακοδιαχείριση, την ταλαιπωρία του πολίτη Aλήθεια τι πιστεύει η κοινωνία για τους πολιτικούς; Ότι όλοι είναι ίδιοι, τα έχουν βρει μεταξύ τους,καλύπτει ο ένας τον άλλον, ενώ θεωρείτε ύποπτη η ενασχόλησή μας με τα κοινά και πολλές φορές μειονεκτική. Δηλαδή, ως πολιτικοί μειονεκτούμε έναντι των άλλων κοινωνικών ομάδων και πρέπει καθημερινά να απολογούμαστε.

Για εμάς αποτελεί θέμα τιμής η αποκατάσταση του κύρους των πολιτικών και της πολιτικής. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είπαμε: διαφάνεια παντού, αξιοκρατία παντού, όλα στο φως. Αυτό δενείναι μία θεωρητική προσέγγιση, γιατί νομίζω ότι στους οκτώ μήνες διακυβέρνησης έχουμε αποδείξει ότι αυτή η πολιτική, είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έφερε πάλι στη Βουλή την λειτουργία των Εξεταστικών Επιτροπών. Αυτό δε συμβάλλει πάλι στην κατεύθυνση της διαφάνειας; Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, για την επιλογή των προϊσταμένων στο δημόσιο με αντικειμενικά κριτήρια;

Εμείς στους οκτώ μήνες φέραμε το νομοσχέδιο για τα εγκλήματα περί την υπηρεσία. Αυτό, δεν προάγει τη διαφάνεια; Μέσα, λοιπόν σε οκτώ μήνες, σε ένα ελάχιστο πολιτικό χρονικό διάστημα έγιναν τόσες νομοθετικές που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα δέκα χρόνια στη χώρα μας. Αυτό δείχνει εμπράκτως την πολιτική μας απόφαση, να βάλουμε δηλαδή τέλος στο πάρτι της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας. Αυτό πρεσβεύουμε εμείς, αυτό είπαμε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά, αυτό κάνουμε και σήμερα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας την ομιλία στην εθνική αντιπροσωπία ο βουλευτής ανέδειξε την κεντρική πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησης: “ Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση είναι φανατικοί εχθροί της μηδενικής λύσης, είναι φανατικοί εχθροί της απραξίας. Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα Διαύγεια εισάγει την υποχρέωση ανάρτησης όλων των πράξεων, κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο με σκοπό τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Επίσης, δίνουμε δωρεάν πρόσβαση στις πράξεις και αποφάσεις του κράτους και των φορέων του σε όλους τους πολίτες. Όλοι ελέγχουν το κράτος στη σύγχρονη, άμεση δημοκρατία και όλοι ελέγχονται..”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις