Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απάντηση από τον δήμαρχο Αμαλιάδας για τα περί κακοδιαχείρισης

Απάντηση από τον δήμαρχο Αμαλιάδας για τ...

"Προεκλογικό φαινόμενο τα σχετικά δημοσιεύματα"

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε τις προηγούμενες μέρες μερίδα του Τύπου για οικονομική κακοδιαχείριση σε συγκεκριμένα έργα, έδωσε, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη ο δικηγόρος του δήμου προκειμένου να λάβει το δρόμο για τον Εισαγγελέα, ενώ χαρακτήρισε τα  δημοσιεύματα «φαινόμενο των ημερών όσο πλησιάζουμε στις εκλογές».

Τα έργα αφορούν την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, την ανάπλαση της Σοχιάς και την ανακατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για τα οποία έκανε έγγραφη καταγγελία ο υπεργολάβος των έργων κ. Γιάννης Διακογιάννης πριν από έξι περίπου μήνες.

Τις προηγούμενες μέρες, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αμαλιάδας απάντησε εγγράφως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παραθέτοντας όλα τα οικονομικά και όχι μόνο στοιχεία των έργων, αντικρούοντας πλήρως τις καταγγελίες.

Αναφερόμενος στην καταγγελία, ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης τόνισε: «Ο κ. Γιάννης Διακογιάννης συμμετείχε ως υπεργολάβος (υδραυλικός) σε κάποια έργα του δήμου Αμαλιάδας και του δήμου Πύργου.

Είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τους εργολάβους, πράγμα που ανέφερε και σε μένα και του απάντησα ότι οι διαφορές αυτές, αφορούν τον ίδιο και τις κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τα έργα. Από εκεί και πέρα, εάν αδικήθηκε, είναι θέμα Εισαγγελέων και Δικαστηρίων.

Ο Φορέας του έργου δεν μπορεί να επιβληθεί στον εργολάβο και από την άλλη, ο κ Διακογιάννης δεν είναι εργολάβος, δεν κατέθεσε καμία προσφορά και δεν είχε καμία σχέση με τους προϋπολογισμούς των έργων».

«Άνθρακας ο θησαυρός…»

Παράλληλα, σε ότι αφορά τη «διαδρομή» των εγγράφων, ο κ. Λυμπέρης είπε: «Το έγγραφο έφθασε και στον δήμο Αμαλιάδας μετά από έξι μήνες από εκεί που έπρεπε να έρθει, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία ζητούσε εξηγήσεις για τις αναφορές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η αρμόδια να ελέγξει έναν δήμο και όχι η Νομαρχία στην οποία είχε στείλει την αναφορά του ο κ. Διακογιάννης και την επιδείκνυαν κάποιοι σαν να είχαν ανακαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο. Άνθρακας ο θησαυρός…

Η απάντηση είναι μια απάντηση που θα έπρεπε να υπάρχει από όλους τους μηχανισμούς που λειτουργούν σωστά. Έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε όλα τα έργα».

Τα έργα και η εκτέλεσή τους

Αναφερόμενος στα έργα ένα – ένα, ο δήμαρχος Αμαλιάδας ξεκίνησε από την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου τονίζοντας:

«Στο Νοσοκομείο, ο δήμος Αμαλιάδας έχει εμπλοκή μόνο σαν επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία. Εκείνος που πληρώνει για το έργο, είναι το ίδιο το Νοσοκομείο.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ δεν αναλαμβάνει τόσο μικρά έργα ενώ από την πλευρά της Νομαρχίας δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον. Το έργο σχεδιάστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και επιβλέπουσα αρχή είναι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αμαλιάδας.

Εάν ένα υδραυλικός ξέρει πόσο στοιχίζει μια πτέρυγα Νοσοκομείου και θεωρεί ότι τα ποσά δεν είναι σωστά, να απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που την σχεδίασε».

Για την ανάπλαση της Σοχιάς ο κ. Λυμπέρης είπε: «Σε ότι αφορά στη Σοχιά, ένα έργο που ξεκινήσαμε από το 2000. Παραγγείλαμε τη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών γιατί πρόκειται για μια τεράστια ανάπλαση μέσα σε μία πόλη.

Έγινε δημοπρασία, κατατέθηκαν οι προσφορές, δυστυχώς υπάρχει μικρή έκπτωση και είναι γνωστό αυτό, αλλά ας αναλογιστούμε ότι υπήρξαν και αρνητικές εκπτώσεις. Το έργο είναι εδώ, ας έρθουν όποιοι θέλουν και να το κρίνουν. Και εδώ, έγιναν όλα νομότυπα. Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα».

Παράλληλα, σε ότι αφορά στην ανακατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου τόνισε; «Για το 4ο Δημοτικό Σχολείο χρησιμοποιήθηκαν τα τιμολόγια του ΥΠΕΧΩΔΕ και για όσα δεν υπήρχαν, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δεχτήκαμε πιέσεις να βάλουμε την Τεχνική Υπηρεσία μας να βοηθήσει.

Μπήκαμε λοιπόν να βοηθήσουμε και το αποτέλεσμα είναι τα τρία σχολεία που έχουν αναλάβει να μην έχουν τελειώσει ακόμα και να μην έχουν πληρωθεί. Τα σχολεία είναι εκεί, ημιτελής, γιατί σταμάτησε η εκταμίευση των χρημάτων».

«Αστεία και επικίνδυνα πράγματα….»

Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης, τόνισε ότι το θέμα θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τελείως στον αέρα να λέγονται τέτοια πράγματα.

Εισαγγελέας για το δήμο Αμαλιάδας υπάρχει. Τον δήμο των εκπροσωπεί ο δήμαρχος και είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει το γίνεται και μέσα και έξω από το δήμο σε ότι αφορά ποιος κινείται μέσα και ποιος έξω από το νόμο. Ο δικηγόρος του δήμου έχει στην διάθεσή του αυτά τα δημοσιεύματα και σίγουρα, θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους λειτουργούν έξω από το νόμο.

Είναι αστεία πράγματα. Αστεία και επικίνδυνα όταν κάποιοι, ενώ τα γνωρίζουν, προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν για να σπιλώσουν πρόσωπα. Η λάσπη σε εμάς δεν πιάνει».

«Να αντιπαρατεθούμε σε άλλο πεδίο»

Τέλος, στέλνοντας τα μηνύματά του προς κάθε κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε:

«Θέλω να πω σε κάποιους, ονόματα δεν θα πω αλλά ίσως κάποιοι ταυτοποιήσουν ονόματα ανθρώπων που θέλουν να σπιλώσουν άλλους με χαρτιά άγνωστης προέλευσης, ότι όλες οι προσπάθειές τους, θα πέσουν στο κενό. Αλλού είναι το πεδίο που μπορεί να αντιπαρατεθεί κάποιος με την Δημοτική Αρχή της Αμαλιάδας.

Και επειδή πλησιάζουν οι εκλογές, το πεδίο μπορεί να είναι πολιτικό, αλλά και πεδίο δράσεων. Ας εξηγήσουν όλοι στον κόσμο τι σκοπεύουν να κάνουν για το καλό του τόπου τους και πως θα το πετύχουν αυτό και ο κόσμος ας αποφασίσει. Οι κινήσεις αυτές δηλώνουν ότι αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν επάρκεια και ασφάλεια, ίσα – ίσα τους διακατέχει η ανασφάλεια.

Ο Εισαγγελέας θα παρέμβει και θα ψάξει να βρει αυτό το κουβάρι των ειδήσεων που στις ημέρες μας, που ο κόσμος ζητά την τιμωρία αυτών που κινούνται εκτός του νόμου ζητώντας κάθαρση, είναι επικίνδυνες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις