Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένας χρόνος χωρίς τον Θανάση Λαζανά - Σήμερα το πρωί το μνημόσυνο - Ξεσπά η μάνα του

Πάτρα: Ένας χρόνος χωρίς τον Θανάση Λαζα...

Ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονίας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελείται στις 9.30 σήμερα το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Θανάση  που δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της 20ής Μαΐου του 2012, από τρεις Αφγανούς μετανάστες, για ασήμαντη αφορμή, στην περιοχή των Ιτεών στην Πάτρα.

Ο άτυχος Θανάσης, που ήταν μόλις 30 χρόνων, είχε βγει για βόλτα με το σκύλο του, πίσω από τις παλιές εγκαταστάσεις της "Πειραϊκής-Πατραϊκής", όταν δέχτηκε την επίθεση. Συγκεκριμένα, οι τρεις νεαροί τού κατάφεραν έξι χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και στα πλευρά και διακομίστηκε, σοβαρότατα πληγωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του και ολόκληρη την Πάτρα, που είδε να σβήνει, ξαφνικά και αναίτια, το χαμόγελο της ζωής από τα χείλη ενός νέου ανθρώπου.

Όμως, η πόλη δεν έμεινε στο θρήνο, καθώς βίωσε σπάνιας έκτασης επεισόδια, με πρωταγωνιστές μέλη και προσκείμενους στη Χρυσή Αυγή από τη μια και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη.

Η μάνα του την ίδια ώρα ξεσπά: «Σφάξανε το μοναχοπαίδι μου μπροστά στην πόρτα του σπιτιού. Ήταν τρεις οι δράστες, έπιασαν τον έναν. Είπαμε εντάξει ας την πληρώσει ένας αλλά και αυτός τους έφυγε…  Τι να μου πουν εμένα τώρα; Θέατρο παίζανε και μας κορόιδεψαν».


Aναταραχή και επεισόδια

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι εκατοντάδες περίοικοι, που έσπευσαν αυθόρμητα και χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το περιστατικό και συνάμα να καταδείξουν την εντεινόμενη ανασφάλειά τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.Μάλιστα, επί σειρά ημερών οι κάτοικοι των Ιτεών, με πρωτεργάτες τους διοικούντες τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο, προέβαιναν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων, απαιτώντας τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού.
Έκτοτε -με αρκετά βραδείς ρυθμούς, πάντως- η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά, αλλά η οργή "ξύπνησε" και πάλι όταν αποκαλύφθηκε, προς γενική κατάπληξη, ότι ο συλληφθείς για τη δολοφονία Αφγανός στο μεταξύ είχε αποδράσει από το χώρο όπου κρατούνταν.


Ερήμην η καταδίκη σε 15 χρόνια φυλάκιση

Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος Αφγανός (που είχε ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης) αντιμετωπίστηκε από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.
Κατόπιν αυτού, με το εδώλιο του κατηγορουμένου άδειο, η καταδίκη του σε 15 χρόνια φυλάκιση, στις 7/12/12, ουσιαστικά ήταν άνευ νοήματος και μάλλον έξυσε πληγές, παρά καταπράυνε τον πόνο των συγγενών και φίλων του Θανάση Λαζανά.

Ζητούν συνδρομή της Ιντερπόλ

Την ίδια ώρα ο πρώην Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών Πάτρας Αντώνης Δημητριάδης τονίζει στην Γνώμη: «Διερωτώμαστε γιατί δεν κινητοποιείται η Ιντερπόλ και να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 17χρονο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για φόνο στη χώρα μας. Θέλουμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες της στυγερής δολοφονίας για να δικαιωθεί η μνήμη του Θανάση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις