Κατηγορία : Σούπες Νο6
Όσο πάει και αρχίζει να κάνει ψυχρούλα έξω και οι σούπες είναι όλο και πιο ευπρόσδεκτες. Η σούπα τραχανά είναι ένα γνωστό, αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο, αλλά ας τη δούμε σήμερα σε μια παραλλαγή της.
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε νερό)
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τους κύβους φέτας
200γρ. φέτα σε κύβους
1-2 αβγά χτυπημένα
Φρυγανιά τριμμένη μαζί με λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (ή άλλο λάδι)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά (λίγη προσοχή γιατί αφρίζει). Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο Multi και το χτυπάμε μέχρι να έχει λεία υφή. Αν δεν χωράει όλο το κάνουμε σε δύο δόσεις. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε να μείνει η σούπα μας ζεστή.
Κύβοι φέτας
Βάζουμε σε ένα πιάτο τη φρυγανιά με το αλεύρι. Στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί τη φέτα να μην έχει πολλά υγρά Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι. Βουτάμε τους κύβους της φέτας μέσα στα χτυπημένα αβγά και αμέσως μετά τους κυλάμε μέσα στο πιάτο με τη φρυγανιά και το αλεύρι.
Τους ρίχνουμε στο τηγάνι και τους τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς τους προσεκτικά. Βγάζουμε και στεγνώνουμε από τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε τη σούπα μας σε βαθιά πιάτα και βάζουμε τους κύβους από πάνω. (Το κάνουμε την ώρα του σερβιρίσματος για να διατηρηθούν τραγανοί). Εάν χρειάζεται προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο ακόμα.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










