Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τρεις σάλτσες για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης (και όχι μόνο) !

Τρεις σάλτσες για τα ψητά της Τσικνοπέμπ...

Κατηγορία : Σάλτσες

Τσικνοπέμπτη σήμερα και τα ψητά στη σχάρα επιβάλλονται! Για όσους δεν βγουν το βράδυ αλλά ψήσουν το σπίτι προτείνουμε τρεις σάλτσες που συνοδεύουν άριστα το κρέας!

Σάλτσα Μπάρμπεκιου

Υλικά

 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες

400γρ πελτέ ντομάτας

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

4 κουτ. σούπας κέτσαπ

2 κουτ. σούπας σόγια σος

Χυμό από μισό πορτοκάλι

Λίγες σταγόνες ταμπάσκο

Ελαιόλαδο

Πάπρικα γλυκιά

Λίγο πιπέρι καγιέν

Αλάτι, πιπέρι

 

-Μη διστάσετε να αλλάξετε τις αναλογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Όταν δέσει καλά σερβίρουμε.

Σάλτσα Μπεαρνέζ

Υλικά

1 φλυτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1 φλυτζάνι ξύδι
4 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές εστραγκόν, φρέσκο ψιλοκομμένο
4 μεγάλους κρόκους αβγών
400 γραμ βούτυρο λειωμένο (κλαριφιέ)
πιπέρι σε κόκκους μισοσπασμένους (εκραζέ) 

Εκτέλεση


Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το εστραγκόν σε χοντρό κατσαρολάκι, μέχρι να μειωθεί ο όγκος περίπου στο μισό . Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιμένουμε μέχρι να γίνει χλιαρό και στη συνέχεια ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους ανακατεύοντας καλά. Επιστρέφουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει ελαφρά. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπέν μαρί γι αυτή τη διαδικασία) Κατόπιν το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας πάντα, το βούτυρο. Τέλος βάζουμε και το πιπέρι .

Σάλτσα του κυνηγού

Υλικά

300γρ μανιτάρια champignons

200γρ μπέικον ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας βούτυρο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

200ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μπέικον να βγάλει το λίπος του. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά κι αυτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste