Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μεσογειακό κοτόπουλο με κάπαρη και ελιές!

Μεσογειακό κοτόπουλο με κάπαρη και ελιές!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα

Μια πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο μαγειρεμένο με μεσογειακά υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας!

 

Υλικά

800γρ κοτόπουλο φιλέτο σε κομμάτια (μπούτι ή στήθος ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)

2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

80 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι (αν θέλουμε κόβουμε σε φέτες)

2 κουτ. σούπας κάππαρη (καππαρόμηλα)

400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς σπόρους ή φλούδες)

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα

200γρ λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και καθαρίζουμε από τα λίπη. 
Ζεσταίνουμε καινούριο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις ροδίσει ελαφρά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. 
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον βασιλικό και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste