Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σπαγγέτι με αντζούγιες και τόνο!

Σπαγγέτι με αντζούγιες και τόνο!

Κατηγορία : Ζυμαρικά

Ένα γρήγορο και οικονομικό πιάτο με πλούσια θαλασσινά αρώματα!

Υλικά

500γρ σπαγγέτι

1 κονσέρβα τόνου σε λάδι

500γρ χυμό ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

2-3 κουτ.σούπας καπαρόμηλα (ή ανάλογα με την προτίμησή μας)

10 φιλετάκια αντζούγιας (ή ανάλογα με την προτίμησή μας)

Φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Λίγη ρίγανη

Γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και τα «καίμε» με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι από τον τόνο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα καπαρόμηλα, το σκόρδο, τις αντζούγιες, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας απαλά. Οι αντζούγιες μας σιγά σιγά θα θρυμματιστούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο, τον βασιλικό και τη ντομάτα μας, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε απαλά να μην κολλήσει. Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι να ανακατευτούν με τη σάλτσα μας ή σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste