Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με κιμά!

Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με κιμά!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα

Οι πατατοκεφτέδες είναι γνωστός παραδοσιακός μεζές και ιδιαίτερα απλός και αγαπημένος! Ας τους δούμε σήμερα σε μια παραλλαγή, γεμισμένους με κιμά.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

300γρ κιμά της αρεσκείας μας

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 αβγά

120γρ γάλα εβαπορέ

Αλεύρι (όσο «πάρει» για να πλάσουμε)

Μερικά φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα

1 κούπα αλεύρι

2 αβγά

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

(αν χρειαστεί προσαρμόζουμε τις ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των κεφτέδων μας)

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει καλά.

Πλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε καλά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι όσο χρειαστεί για να μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα μας. Πλάθουμε σε μπάλες, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο της καθεμίας και κλείνουμε καλά.

Στη συνέχεια περνάμε τους κεφτέδες μας από αλεύρι, χτυπημένο αβγό και φρυγανιά (με αυτή τη σειρά) και τους αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste