Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κριθαράκι στην κατσαρόλα με καπνιστό τόνο!

Κριθαράκι στην κατσαρόλα με καπνιστό τόνο!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα

Το κριθαράκι είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό στην ελληνική κουζίνα που έχουμε συνηθίσει πιο πολύ να το μεγειρεύουμε γιουβέτσι με κρέας στο φούρνο. Σήμερα θα το δούμε σε μια άλλη αυτοσχέδια παρασκευή που εμπνεύστηκα τυχαία και την έκανα με δισταγμό αλλά πραγματικά άρεσε πάρα πολύ σε όσους δοκίμασαν. Είναι απλή, εύκολη και με υλικά που όλοι έχουμε τις περισσότερες φορές στα ντουλάπια μας.

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι χονδρό (500γρ)

1 κονσέρβα τόνος καπνιστός

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

300γρ πελτέ ντομάτας (έβαλα έτοιμο αλλά μπορούμε και από φρέσκιες ντομάτες)

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ξυλάκια κανέλλας

2-3 ξυλάκια γαρίφαλλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό με την αναλογία που αναγράφεται στη συσκευασία (συνήθως 1/3), τη ντομάτα, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά μας και σιγοβράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να γίνει το ζυμαρικό μας. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι γιατί απορροφά πολύ).

Όταν το κριθαράκι έχει γίνει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τόνο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τα ξυλάκια τις κανέλλα και του γαρύφαλλου και σερβίρουμε.

Tips

-Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (καλύτερα όχι μαλακό)

-Αντί για νερό μπορούμε να βράσουμε το κριθαράκι σε ζωμό λαχανικών.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste