Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ από αντιεξουσιαστές

Κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ από αντι...

Διαμαρτύρονται για τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ την σύλληψη των "έξι"

Κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) πραγματοποιούν από το μεσημέρι αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ τις συλλήψεις των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Οι καταληψίες  άφησαν τους εργαζόμενους της ΕΣΗΕΑ να ΦΎΓΟΥΝ από τον χώρο, εάν το επιθυμούν. Όπως μετέδωσε,  το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαδηλωτές κρατούν απομονωμένους τους Πάνο Σόμπολο, Έννυ Μαγιάση και Χρήστο Κυρίτση. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Σόμπολος διέψευσε τα περί ομηρίας του και καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλύνει την κατάσταση, ενώ απέκλισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί φύλαξη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ από την Αστυνομία.
Στην ιστοσελίδα Indymedia αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η παρέμβαση-κατάληψη από 200 και πλέον συντρόφους και συντρόφισσες των γραφείων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), με πρόεδρο το ανεκδιήγητο φερέφωνο-ασφαλιτοδημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο, γίνεται για το τρομοθέαμα που αφειδώς προσφέρουν τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις συλλήψεις αγωνιστών ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Μια "υπόθεση" χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που υποστηρίζεται κοινωνικά μόνο από την κρατική αφήγηση που αναπαράγεται χωρίς αποκλίσεις από τα δελτία ειδήσεων και τις στήλες των εφημερίδων, από τα τηλεοπτικά φερέφωνα και τις στήλες των εφημερίδων. Μια κρατική αφήγηση που μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη επιχειρεί την εγκληματοποίηση των αναρχικών σε νομικό, ηθικό και ιδεολογικό επίπεδο (τα σημεία στα οποία συγκροτείται το θεσμικό πλέγμα). Νομικά-άνομοι (ή έκνομοι), ηθικά-άνανδροι, ιδεολογικά-φασίστες. Πάνω σε αυτή τη βάση ξεδιπλώνεται η ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση και η συνακόλουθη ποινικοποίηση.
Η αντιεξεγερτική εκστρατεία του κράτους και των ΜΜΕ συνεχίζεται κλιμακούμενη και μαζί ο αγώνας για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, αυτοοργάνωση της δράσης και της καθημερινής ζωής. Ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της σκληρής αντικοινωνικής επίθεσης και βαθύτερης λεηλασίας της κοινωνίας από την πλευρά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΜΕ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις