Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βενιζέλος: "Στις 28-29 Ιουνίου η πρώτη μάχη για την αναθεώρηση της σύμβασης"

Βενιζέλος: "Στις 28-29 Ιουνίου η πρ...

"Είναι κρίμα που αρνείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει και αυτός στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στηρίζοντας τη χώρα προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"

"Το κρισιμότερο απ’ όλα τα θέματα, κρισιμότερο και από το σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η συγκρότηση, η λειτουργία και η επιτυχία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου και ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος των αρχηγών των κομμάτων, είναι κρίσιμος και ιδιαίτερα ενεργός", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι από την οποία επισημοποιήθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης.


"Είναι κρίμα που αρνείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει και αυτός στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στηρίζοντας τη χώρα προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι "οι εξελίξεις στα θέματα αυτά θα είναι γρήγορες, θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες, και γι’ αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά για την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 28 και 29 Ιουνίου, που συνοδεύεται, ως συνήθως από συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων με τη συμμετοχή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στις μεγάλες οικογένειες του Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος".


Κατά τον κ. Βενιζέλο, "αυτό το διήμερο στις Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη για την αναθεώρηση της σύμβασης και για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταπολεμήσουμε την ανεργία που είναι το μεγάλο πρόβλημα, το σαράκι της ελληνικής κοινωνίας".

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Με εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, που συνδυάζουν την πολιτική με την τεχνοκρατική ιδιότητα, θα συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να τηρήσει μία απόσταση ασφαλείας από ενδεχόμενη φθορά του νέου σχήματος, χωρίς όμως να κατηγορηθεί ότι δίδει «μισή» στήριξη στη νέα προσπάθεια.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέβαλε τελικά την άποψή του να μην αναλάβουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπουργεία στη νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και άλλοι, είχαν την πεποίθηση ότι το Κίνημα πρέπει να συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής για να μην αμφισβητηθεί η πρόθεση της πλήρους στήριξης.


Ο κ. Βενιζέλος φάνηκε να προκρίνει τη συμμετοχή στελεχών όπως των Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργου Ζανιά, Βασίλη Ράπανου, Τάσου Γιαννίτση.


Απομένει ωστόσο να διευκρινιστεί εάν ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει και στην πρότασή του να αξιοποιήσει στην κυβέρνηση πρώην βουλευτές, που δεν εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου και προέρχονται από περιοχές, που δεν εκπροσωπούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα. Το ενδεχόμενο αυτό προκάλεσε σε βουλευτές – οι οποίοι πάντως του έδωσαν σχετική εξουσιοδότηση – ερωτηματικά και δυσφορία, καθώς δεν εδράζεται, όπως έλεγαν, σε κάποια πραγματική πολιτική ανάγκη.


Η πρωινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Ιπποκράτους έγινε σε κλίμα ελεγχόμενης κρίσης. Οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους κυρίους Λοβέρδο και Χρυσοχοίδη φαίνεται να έχουν διαρραγεί, με άγνωστες συνέπειες για τη συνέχεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές προσκείμενοι στον πρόεδρο, αλλά και άλλοι της νεώτερης γενιάς εξέφραζαν ικανοποίηση για τη θέση, που επέλεξε ο κ. Βενιζέλος, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για την εικόνα της διαμάχης, που έδωσε το κόμμα.


Υπήρξαν επίσης και άλλες απόψεις, όπως αυτή του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην προταθούν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο να δοθεί κοινοβουλευτική στήριξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις