Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μην φεύγετε από τον τόπο σας… Διώξτε τους…

Μην φεύγετε από τον τόπο σας… Διώξτε τους…

Του Άγγελου Τσιγκρή εγκληματολόγου, πολιτευτή ΝΔ

Στο 19,2% ανήλθε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα δεύτερη χώρα της ΕΕ με την υψηλότερη ανεργία, μετά την Ισπανία (22,7%).

Στους άνδρες, ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε το 17,2% και στις γυναίκες το 22,1%.

Η Ελλάδα κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,2%, μετά την Ισπανία (48,3%).

Ένας στους δύο νέους ανθρώπους ψάχνει και δεν βρίσκει δουλεία, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι νέοι να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς προς αναζήτηση της ελπίδας.

Η ανεργία δυναμιτίζει τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και πρέπει να αντιμετωπισθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τη ζοφερή κατάσταση στον τομέα της εύρεση εργασίας στη χώρα μας.

Καλώ τη νεολαία της Αχαΐας να μείνει και να παλέψει για να αλλάξει την Ελλάδα και να διώξει όλους όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και πρόδωσαν τα όνειρα της νέας γενιάς.

Σύντομα κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν -για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους- και έχω την ελπίδα ότι η ετυμηγορία της κοινωνίας θα είναι πολύ αυστηρή…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις