Back to Top

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: «Παλέψαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε για να παραμείνει ζωντανή η χώρα»

Ν. Νικολόπουλος: «Παλέψαμε, παλεύουμε και  θα παλεύουμε για να παραμείνει ζωντανή η χώρα»

Μίλησε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς

Στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο - Δ. Σταυρόπουλο στο «Ράδιο 9» και Π. Νικολόπουλο στο Ράδιο «Μέλλον» μίλησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ο Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλων στις συνεντεύξεις του τόνισε και τα εξής:

«Απεχθάνομαι τις ατάκες που στοχεύουν στο θυμικό. Γιατί πιστεύω πως η ουσιαστική ενημέρωση δεν προσφέρεται  για πρόσκαιρες και λανθασμένες εντυπώσεις.

Οι υπέρμαχοι  του «όχι» δεν κατανόησαν - ή δεν ήθελαν να κατανοήσουν - πως αν περνούσε πόσο βολικό θα ήταν το «όχι» Σαμαρά για τους «κακούς» της Ευρώπης, οι οποίοι με πρόσχημα τα «Ελληνικά κακά», προσπαθούν να «πετάξουν την τρίχα από το ζυμάρι», την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης. «Να τελειώνουμε με αυτούς», λένε κάποιοι….

Στη Νέα Δημοκρατία δεν  παίρνουμε ούτε λέξη πίσω από όσα επί δύο χρόνια λέγαμε. Δεν μας επιτρέπεται όμως, ούτε να επιτρέψουμε να τεθεί η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό περιθώριο, ούτε να μετατρέψουμε μια χώρα σε συντρίμμια..

Τώρα  όμως αρχίζει στην Ευρώπη το «καλό  παιχνίδι» όλες οι ανεπάρκειες, οι λανθασμένες εκτιμήσεις των γερμανών για την οικονομική κρίση, που ήδη κόστισαν στην Ευρώπη πολλά. Οι μίζερες και ανεπαρκείς αποφάσεις ξεγυμνώνονται.

Και αυτή την στιγμή για τους «κακούς» θα ήταν πολύ βολικό ο Σαμαράς να έλεγε  «όχι» την περασμένη Κυριακή. Θα είχαν στα χέρια τους την αφορμή που αναζητούν για να στρέψουν όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδος. «Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να πεθάνουμε αλλά θα αγωνιστούμε για να ζήσουμε».

Και επιπλέον, δικαιούμαστε να λέμε στους εταίρους μας πως εμείς θα διορθώσουμε  τα του οίκου μας, αλλά πρέπει κι αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες  τους, για να σβήσουν τη «φωτιά»  που απλώνεται στην Ευρώπη και  για την οποία δεν ευθύνεται  η Ελλάδα. Δεν είμαστε εμείς οι «μολυσμένοι» μεταξύ των «αμόλυντων» και τώρα, πολλοί και πολλά θα ξεσκεπαστούν.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με τις  «αμαρτίες» του ηγετικού πυρήνα της. Αποκαλύπτονται οι προχειρότητες και οι δομικές αδυναμίες του σχεδίου κατά της κρίσης. Και για αυτό ολοένα και περισσότεροι γνωρίζουν πως η Γερμανία υιοθέτησε ένα πρόγραμμα που «πεθαίνει»και δεν «σώζει» την χώρα μας. Ο Σαμαράς «αγόρασε χρόνο» για την Ελλάδα. Διαβλέποντας ή γνωρίζοντας το ευρω-μπάχαλο. Και με τις αποφάσεις του δεν έβαλε «τίτλους τέλους» στην διαπραγματευτική της ικανότητα, αλλά νέους τίτλους αρχής. Η Ελλάδα αρχίζει να μοιάζει ολοένα και περισσότερο, όχι σαν τον «μεγάλο Ευρωπαίο ασθενή» αλλά «σαν τον στρατιώτη στην πρώτη γραμμή για την διάσωση της Ελλάδας». Και το παιχνίδι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον από εδώ και πέρα….»

Επίσης  τόνισε: «Παλέψαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε για να αλλάξει το λάθος μείγμα και για να παραμείνει ζωντανή η χώρα. Η προσπάθεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και όποιος λέει το αντίθετο απλά λαϊκίζει. Δεσμευόμαστε όμως, πως πλέον οι θυσίες δεν θα είναι άσκοπες. Πως αυτή η χώρα θα ορθοποδήσει, αρκεί να δώσει τη δυνατότητα στον Σαμαρά να αλλάξει όσα πρέπει να αλλάξουν και να διαπραγματευτεί στ εξωτερικό, ως εκπρόσωπος ενός πληγωμένου αλλά περήφανου λαού, τις αλλαγές που απαιτούνται».

Σχόλια

Ειδήσεις