Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γερ. Φεσσιάν: Ζητά έκτακτη συζήτηση του μνημονίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γερ. Φεσσιάν: Ζητά έκτακτη συζήτηση του ...

"Με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος του Ιουνίου του 2012 θα χρειαστούν και άλλα πιο επώδυνα μέτρα"

Έκτακτη συζήτηση επί του Μνημονίου από το Περιφερεαιακό Συμβούλιο ζητά με επιστολή του στον Περιφερειάρχη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

"Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σήμερα συζητείτε στην Εθνική Αντιπροσωπεία η δημοσιονομική πολιτική των επομένων ετών έως και το 2015. Τα κείμενα του μνημονίου έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ώστε όλοι μας να ενημερωθούμε και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε ανάλογα την επόμενη περίοδο. Εμείς θα ασχοληθούμε με το θέμα ή για ακόμα μια φορά θα το αντιμετωπίσουμε με την λογική ότι δεν μας αφορά η χάραξη της πολιτικής που θα εφαρμοστεί σε εμάς; Παραδείγματος χάριν, αναφέρω την μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, στο 25% ή την αύξηση των εισφορών ΟΓΑ σε επιπέδου ΙΚΑ μέσα στο επόμενο έτος. Μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των εισηγμένων σε στρατιωτικές σχολές, μείωση των δημοσίων υπηρεσιών κ.α.

Εάν είχε κατατεθεί μια έκθεση για τις επιπτώσεις των μέτρων ή είχε παρουσιαστεί μια επιστημονική τεκμηρίωση για όσα ψηφίζονται, ίσως να μην έπρεπε να προβούμε σε συνεδρίαση. Φοβάμαι όμως πως όλη αυτή η προσπάθεια των Ελλήνων θα πάει χαμένη και βασίζομαι σε αυτό που λέω στο γεγονός ότι ακόμα και το ΔΝΤ καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα, για μη βιώσιμο χρέος ακόμα μετά την εφαρμογή του PSI και το κούρεμα.

Με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος του Ιουνίου του 2012 θα χρειαστούν και άλλα πιο επώδυνα μέτρα.

Πριν να είναι πολύ αργά, νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια εκτενή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για μια τέτοια συνεδρίαση. Δηλαδή να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που να μας δίνουν την δυνατότητα εφαρμογής τους σε τοπικό επίπεδο.

Χρειάζεται ένα πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις