Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων

Δωρεάν  μαθήματα σε μαθητές του Δημοτικο...

Τρεις συνταξιούχοι δάσκαλοι ανέλαβαν τα φροντιστηριακά μαθήματα

Συναισθανόμενοι, δάσκαλοι και γονείς, τις κρίσιμες μέρες που περνάμε σαν κοινωνία, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στην καθημερινότητά τους λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα λαϊκά, και μόνο, στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και έχοντας εμπεδώσει ότι η πολιτική των κυβερνώντων είναι η όσο το δυνατόν ελλιπής μόρφωση των παιδιών, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων.

Εδώ και δύο μήνες άρχισαν φροντιστηριακά μαθήματα σε 25 μαθητές του δημοτικού σχολείου οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους βοηθήσουν είτε γιατί  δεν έχουν τις γνώσεις είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τρεις συνταξιούχοι δάσκαλοι ανέλαβαν αυτά τα φροντιστηριακά μαθήματα.

Επίσης, λειτουργεί από τους ίδιους εκπαιδευτικούς συμβουλευτική γονέων όπου οι γονείς, όσοι επιθυμούν, συζητούν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Η κοινοποίηση των πρωτοβουλιών αυτών δε στοχεύει στην προσωπική μας προβολή αλλά στην προτροπή για την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δείχνοντας έτσι προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Κανένας υπουργός, καμία Ευρωπαϊκή Ένωση και κανένα Δ.Ν.Τ. δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει να νιώθουμε και ν’ αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία δεν έχει χαθεί η ζεστασιά και η ανθρωπιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις