Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Αναγκαία η συντήρηση της Ολυμπίας Οδού

Μιχ. Μπεκίρης: Αναγκαία η συντήρηση της ...

Τι απάντησε ο υφυπουργός Έργων στην ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

Το ζήτημα της ανάγκης συντήρησης του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού λόγω των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί από τα καιρικά φαινόμενα, έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση. Στην απάντηση που δόθηκε επισημαίνονται οι παρεμβάσεις που έγιναν  στον αυτοκινητόδρομο με στόχο την εξασφάλιση της απορροής των όμβριων υδάτων αλλά πέρα από τις έκτακτες παρεμβάσεις θα πρέπει ιδιαίτερα άμεσα, να δρομολογηθεί και η περιοδική συντήρηση του αυτοκινητόδρομου όπως άλλωστε ζητά και ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας .

Η απάντηση του Αρμοδίου Υπουργού κ. Μαγκριώτη έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, και σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή τα εξής:

Όπως είναι γνωστό η Ολυμπία Οδός κατασκευάζεται στο πλαίσιο Σύμβασης Παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με Νόμο από τη Βουλή το 2007, και σύμφωνα με την εν λόγω Σύμβαση η αρμοδιότητα για την εκτέλεση των εργασιών και τη συντήρηση του έργου ανήκει αποκλειστικά στον Παραχωρησιούχο.

Στα πλαίσια αυτά, καθώς και σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας και των εντολών της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου για εξασφάλιση των ήδη κατασκευασθέντων έργων, η Κατασκευαστική Κοινοπραξία του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού προέβη σε μια σειρά επεμβάσεων.

Οι επεμβάσεις αυτές, είχαν στόχο την εξασφάλιση της απορροής των όμβριων υδάτων στις παρόδιες του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος στην περιοχή του πρώην Δήμου Μόβρης (από Χ.Θ. 20+000 έως 31+000. όπου 0+000: πέρας Παράκαμψης Πάτρας) .»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις