Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα στα δυτικά

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα στα δυτικά

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού σημειώνεται από το απόγευμα της τετάρτης και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους 4-6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμών Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευ8μα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, με τα φαινόμενα να εντείνονται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη εμφανίζονται αρχικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, αλλά από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 και από το βράδυ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 4 και 14 βαθμών Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς, με τα φαινόμενα να εντείνονται τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4-6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις εμφανίζονται αρχικά σε Κυκλάδες και Κρήτη με πιθανότητα βροχής στα νότια, αλλά βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 17 βαθμών Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις παρατηρούνται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν και λίγες πρόσκαιρες βροχές, ωστόσο από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιους από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 17 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις