Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: ΔΑΚΕ κατά ΠΑΣΚΕ και… κουκουλοφόρου συνδικαλιστή!

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: ΔΑΚΕ κατά ΠΑΣΚΕ ...

Αφορμή της κόντρας μεταξύ των παρατάξεων το ίδρυμα Μέριμνα

Νωρίς «άρχισαν τα όργανα» στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, η νέα διοίκηση του οποίου συγκροτήθηκε πριν λίγες ημέρες. Η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της εξαπολύει επίθεση κατά της ΠΑΣΚΕ, που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ., αλλά και κατά «κουκουλοφόρου συνδικαλιστή», τον οποίο όπως λέει τον γνωρίζει, πλην όμως, δεν τον κατονομάζει.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσής μας σχετικά με τη συγκρότηση του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον οι μελλοντικές εξελίξεις. Σίγουρα σε λίγο καιρό, θα πέσουν τα τοπικά φώτα της Δημοσιότητας στην λειτουργία του.

Περιμέναμε απάντηση από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ με πολιτικοσυνδικαλιστικά επιχειρήματα. Δυστυχώς όμως, νέα ήθη διαπερνούν την παράταξή της.

Απαντούν μέσο της ανωνυμίας γνωστού Κουκουλοφόρου Συνδικαλιστή τους, όπου προσπαθούν με λάσπη, διαστρεβλώνοντας παράλληλα  και την αλήθεια, να διαβάλουν το εκλεγμένο μέλος μας στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.

Επειδή γνωρίζουμε τόσο τον συντάκτη του κειμένου  όσο και τον διαχειριστή του  ergasianews, δηλώνουμε ότι θα πρέπει πρώτα οι αυτόκλητοι προστάτες των εργαζομένων, να συμπεριφέρονται σύμφωνα με την Εργατική Νομοθεσία προς τους εργαζομένους τους και μετά να κατηγορούν άλλους, που χωρίς κανένα όφελος, προσπαθούν να επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα του Θεραπευτικού Ιδρύματος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ.

Άραγε ποια η θέση και η άποψη της ΠΑΣΚΕ για το γεγονός, ότι το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενο και σε Δικαστική διαμάχη, με τέως εργαζόμενο του, για μη τήρηση των υποχρεώσεων του σύμφωνα με την Εργατική Νομοθεσία;

Μπράβο, ωραίο παράδειγμα συμπεριφοράς δίνεται στον εκάστοτε εργοδότη για να συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους τους.

Όσον αφορά την θέση της ΔΑΚΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα της Μέριμνας και την συμπεριφορά του μέλους μας, έχουμε να τονίσουμε.

Η ανιδιοτελής προσφορά και η προσπάθεια που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα, για να μπορέσει να λειτουργήσει το ίδρυμα, τον τιμά, τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν στέλεχο της παράταξής μας.

Το ερώτημα είναι, πότε ανακάλυψε το Εργατικό Κέντρο τα προβλήματα του ιδρύματος. Δυστυχώς, μετά την εκλογή του συγκεκριμένου μέλους μας στο Δ.Σ.

Τυχαίο; Όχι βέβαια. Προσπαθούν πιθανόν να τον διαβάλουν.

Που ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όταν γινόταν περικοπή της κρατικής επιχορήγησης για το 2011;

Που ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όταν η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έκανε περικοπή του ενός προγράμματος ΚΔΑΠ για την περίοδο 2010-2011, πιθανόν για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς, με απώλεια για την Μέριμνα 300.000,00¤, τα οποία θα είχαν καλύψει τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού;

Που ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όταν το Δ.Σ. κατέθετε  τα κλειδιά του ιδρύματος στον περιφερειάρχη κ. Αποστολόπουλο το Σεπτέμβριο του 2010, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του και την Κυβερνητική αδιαφορία;

Που ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενέταξε  αυθαίρετα το Θεραπευτικό κέντρο Μέριμνα, στην λίστα των οργανισμών που θα έπρεπε να προχωρήσουν στην Εργασιακή Εφεδρεία των εργαζομένων του;

Που ήταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στη διετή και πλέον καθυστέρηση από πλευράς της πολιτείας, για την έγκριση τροποποίηση του καταστατικού του ιδρύματος και την μετατροπή του σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας και βραχυχρόνιας φιλοξενίας ατόμων με νοητικής στέρησης, το οποίο θα εξασφαλίσει έσοδα μέσο των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων και θα εξασφάλιζε την μισθοδοσία των εργαζομένων του;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμη περισσότερα, δυστυχώς το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ήταν απών.

Σήμερα προσπαθεί, να διαβάλει και να λασπολογήσει τον τέως πρόεδρο του ιδρύματος, μέλος της παράταξής μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.

Τέως, γιατί από της 20/10/2011 έχει υποβάλει εγγράφως την παραίτηση του στο Δ.Σ. του ιδρύματος, για λόγους διαμαρτυρίας στην Κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δυστυχώς, από το συγκεκριμένο ίδρυμα, κανένας «φιλοκυβερνητικός Επενδυτής» δεν έχει οικονομικό όφελος ώστε να «λαδώσει» τα γρανάζια της Κρατικής Γραφειοκρατίας.

Απεναντίας, αφορά ανθρώπινες ψυχές, που για την Νεοφιλελεύθερη Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμιά αξία. Πιθανόν να αποτελούν και κόστος. Μπορεί και κάποιοι να επιθυμούν την αναστολή της λειτουργίας του.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του μέλους μας Θ. Ξυλιά για έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, ώστε να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα και να παρέμβει άμεσα.

Καταδικάζοντας παράλληλα την λασπολογία που επιχειρήθηκε μέσω του ergasianews, από συνδικαλιστή που συμπεριφέρεται σαν Κουκουλοφόρος.

Εκτός και αν εκφράζουν την πλειοψηφία. Όμως  τέτοια φαινόμενα που αποτελούν Όνειδος στη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Για τη ΔΑΚΕ, να γνωρίζουν οι πάντες, κάθε πρόκληση, τόσο για την παράταξη όσο και για μέλη της δεν θα μένουν αναπάντητα. Απεναντίας, θα είμαστε σκληρή μέσα σε Πολιτικοσυνδικαλιστικά πλαίσια.

Γιατί δεν φοβηθήκαμε ούτε φοβόμαστε την αλήθεια.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις