Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Καταγγελία σοκ απο επιφανή Έλληνα της Γαλλίας που δηλώνει θύμα συνωμοσίας

Ηλεία: Καταγγελία σοκ απο επιφανή Έλληνα...

Τι υποστήριξε ο Αντώνης Βαρουξής μιλώντας στο zougla radio

Θύμα συνωμοσίας και τοπικών συμφερόντων φέρεται να έχει πέσει ένας επιφανής Έλληνας της Γαλλίας. Ο λόγος για τον γνωστό επιχειρηματία Αντώνη Βαρουξή, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio και ξετύλιξε το κουβάρι μιας απίστευτης περιπέτειας που τον αφάνισε οικονομικά, τον ανάγκασε να ξενιτευτεί και μετέτρεψε σε «εργοστασιάρχη» έναν πρώην εργάτη του.

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Η επένδυση

Το 1995, ο επιχειρηματίας, οποίος κατοικούσε στη Γαλλία για 20 χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να κάνει μια πολύ σοβαρή επένδυση στον αγροτικό τομέα. Έπειτα από προσπάθεια και οικονομικές θυσίες, κατασκευάζει ένα εργοστάσιο, το οποίο ασχολείται με τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων στο εξωτερικό. Το εργοστάσιο λειτουργεί το 1997. Ωστόσο, η επένδυση για την οποία δαπανήθηκαν 300.000.000 δρχ. έμελλε να κρατήσει μόνο για έξι μήνες…

Ο Γολγοθάς

Τα γεγονότα που συνέβησαν στη συνέχεια μόνο σε αστυνομικό μυθιστόρημα θα μπορούσε να τα συναντήσει κανείς.

Λόγω μεγάλης ποσότητας εμπορευμάτων, ο επιχειρηματίας αποφασίζει να δεσμεύσει εμπορεύματα αξίας τότε 600.000 αμερικανικών δολαρίων στις Γενικές Αποθήκες, ώστε να πάρει χρήματα, για να επεξεργαστεί τις πρώτες ύλες του εργοστασίου.

Ευρισκόμενος με τη σύζυγό του (διπλωμάτης του Ο.Η.Ε) στην Εθνική Τράπεζα Αμαλιάδος, προκειμένου να πάρει τα χρήματα από τους τίτλους των εμπορευμάτων, η διοίκηση της τράπεζας αρνείται να τους τα καταβάλει, λέγοντας ότι θα κρατηθούν ως εγγύηση για ένα δάνειο, του οποίου η αποπληρωμή θα άρχιζε ένα χρόνο μετά! Έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον ο ίδιος.

Ο επιχειρηματίας, αδυνατώντας να πιστέψει στα αυτιά του, ζητεί την παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά του, αρνούμενος να αποχωρήσει από την τράπεζα.

Χρειάζονται να περάσουν 11 ώρες (από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00) έως ότου εμφανιστούν -κατά τα λεγόμενα του πολύ γνωστού επιχειρηματία- τρεις αστυνομικοί και ένας αξιωματικός.

Ποια κατάθεση, κύριε;

Ο κ. Βαρουξής εξηγεί στους άνδρες της αστυνομίας τι συμβαίνει, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουν να γίνει το… αυτονόητο. Δηλαδή, να πάρει πίσω τους τίτλους των εμπορευμάτων του. Δεν ήξερε, όμως, τι θα επακολουθήσει…

Αφού αφηγείται την υφαρπαγή των τίτλων, καταφεύγει μαζί με τους υπόλοιπους στο αστυνομικό τμήμα για έγγραφη καταγγελία, ώστε να έχει στην κατοχή του γραπτώς το τι ακριβώς συνέβη.

Μετά την υπογραφή των καταθέσεων, ζητεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας ένα φωτοαντίγραφο αυτών, για να πάρει την απάντηση ότι, επειδή η ώρα είναι περασμένη (είχε πάει 24:00), πρέπει να επιστρέψει την επόμενη ημέρα το πρωί, ώστε να πάρει τα φωτοαντίγραφα.

Πράγματι, την επόμενη ημέρα επιστρέφει, μαζί  με τη σύζυγο του, στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας τις περιβόητες φωτοτυπίες. Ωστόσο, η απάντηση που λαμβάνει πραγματικά «δεν έχει προηγούμενο».

Οι αρμόδιοι του απαντούν ότι δεν υπάρχει καμία κατάθεση, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη το προηγούμενο βράδυ και ουδέποτε παραβρέθηκε ο ίδιος με τη σύζυγό του στο αστυνομικό τμήμα. Δηλαδή, με λίγα λόγια, ότι όλα αυτά μάλλον τα είδε στον ύπνο του ή είναι τρελός και τα φαντάστηκε.

Παίζοντας κρυφτό με τον εισαγγελέα

Χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια του, ο επιχειρηματίας αποφασίζει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, επιθυμώντας πλέον να κινηθεί νομικά η υπόθεση. Όλως τυχαίως όμως, ο εισαγγελέας είναι μονίμως «εξαφανισμένος».

Σαν να μη φθάνει αυτό, αρχίζουν και κάποιες τηλεφωνικές απειλές, οι οποίες τον προστάζουν (εάν θέλει τη ζωή του) να αποχωρήσει το συντομότερο από τον νομό.

Η αποχώρηση

Υπό τέτοιες συνθήκες και αφού ο επιχειρηματίας είχε αρχίσει να «μπαίνει» σιγά-σιγά στο νόημα, αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι, για να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του.

Δεν είχαν περάσει πολλές ημέρες από την αποχώρησή του, όταν πληροφορείται ότι άγνωστοι γάζωσαν με πολυβόλο όπλο το εργοστάσιό του και στη συνέχεια το «άδειασαν», υφαρπάζοντας από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι μηχανήματα παραγωγής.

Η αστυνομία…; Εξαφανισμένη! Αποτέλεσμα; Ο επιχειρηματίας, μην μπορώντας να αντέξει τις τελευταίες εξελίξεις, να παθαίνει νευρικό κλονισμό και να οδηγείται εσπευσμένα στο νοσοκομείο…

Η νοικοκυρά που έγινε… επιχειρηματίας

Τελικά, η Ελλάδα είναι για μερικούς η χώρα των ευκαιριών. Ακόμα και κάποιος που είναι εργάτης μπορεί -κάτω από ειδικές συνθήκες- να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη επιχειρηματίας. Αυτό σημαίνει χώρα των ίσων ευκαιριών...!

Ας εξηγήσουμε, όμως, τι εννοούμε. Όταν ο κ. Βαρουξής είναι πλέον καλά και βγαίνει (έπειτα από οκτώ μήνες) από το νοσοκομείο, πληροφορείται ότι τίποτα δεν είναι όπως πριν, καθώς τόσο το εργοστάσιο όσο και το σπίτι του στο Χάβαρι Ηλείας έχουν βγει σε πλειστηριασμό από την τράπεζα και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιό του, αξίας 300.000.000 δρχ., με εμπορεύματα αξίας 3.500.000 αμερικανικών δολαρίων, βγήκε με δικαστικές αποφάσεις σε πλειστηριασμό προς 25.000.000 δρχ.!

Ναι, καλά διαβάσατε… Καινούργιος ιδιοκτήτης της επιχείρησης; Μια νοικοκυρά και ένας εργάτης του εργοστασίου, οι οποίοι αμείβονταν με 100.000 δρχ. τον μήνα. Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κοιμήθηκαν εργαζόμενοι και ξύπνησαν εργοστασιάρχες…

Φυσικά, κανένας δεν αναρωτήθηκε πού βρήκαν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες τα χρήματα ώστε να αγοράσουν την επιχείρηση. Μάλλον το περίφημο «Πόθεν έσχες» μπορεί να παρακάμπτεται σε «ειδικές περιπτώσεις».

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο επιχειρηματίας το μόνο που ζητάει είναι να βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει αυτόν τον «περίεργο» φάκελο και να διεξαγάγει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τι κι αν έστειλε επιστολές στους τρεις τελευταίους πρωθυπουργούς της χώρας, ζητώντας την παρέμβασή τους; Τι κι αν ζητεί επιτέλους δικαίωση; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Ενήμεροι για την υπόθεση είναι οι κ.κ. Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου καθώς και οι γαλλικές Αρχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις