Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιχειρηματικό διήμερο στην Πάτρα από την εφημερίδα Εξπρές

Επιχειρηματικό διήμερο στην Πάτρα από τη...

Την Παρασκευή και το Σάββατο

Επιχειρηματικό  Διήμερο υψηλού επιπέδου, διοργανώνει  αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο (4-5 Νοεμβρίου) η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Στόχος των διοργανωτών είναι η αποτύπωση και η ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και των προσδοκιών του παραγωγικού κόσμου της περιοχής.

Το Διήμερο, συνέπεσε να πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία, όχι μόνο από οικονομικής αλλά και πολιτικής απόψεως, και γι’ αυτό οι εργασίες του λαμβάνουν πρόσθετη σημασία, καθώς θα δώσουν την ευκαιρία να εκφραστούν οι απόψεις αλλά και οι προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Με δεδομένες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, θα έχει προβλεφθεί η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των συνέδρων για ό,τι θα συμβαίνει, σε πραγματικό χρόνο, αλλά και ενδεχόμενων παρεμβάσεων, στον βαθμό που θα χρειαστεί.

Το Επιχειρηματικό Διήμερο συνδιοργανώνεται με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Πατρέων, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ενώ χορηγοί είναι οι εταιρίες Λουξ, Γέφυρα Α.Ε., ΤΙΤΑΝ, Dur, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Arte, Oktabit, ξενοδοχείο Αστήρ, Τεντούρα Κάστρο και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας.

 

Το πρόγραμμα εργασιών του, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ημερίδας σήμερα Παρασκευή, ώρα 6 μ.μ. και Διαπεριφερειακής Επιχειρηματικής Συνάντησης - Ανοικτής Συζήτησης αύριο Σάββατο, ώρα 10 π.μ.

 

Η Ημερίδα θα έχει θέμα «Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Πλεονεκτήματα, αδυναμίες, προτάσεις και αναγκαίες προσαρμογές στρατηγικού σχεδιασμού» και θα ξεκινήσει με εναρκτήριες εισηγήσεις από τους Γιάννη Αδαμαντόπουλο, Marketing Manager του ΣΕΤΕ που θα αναφερθεί στην «Πρωτοβουλία Ελληνικός Τουρισμός 2020» και Αντώνη Στελλιάτο, Πρόεδρο της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ο οποίος θα αναλύσει τη σημερινή κατάσταση στον κλάδο του yachting και στις εκτιμήσεις για το μέλλον. Ειδικές τοποθετήσεις θα γίνουν αμέσως μετά από τους Γιάννη Φρέρη, υπεύθυνο Επικοινωνίας της «Γέφυρα Α.Ε.» και Δημήτρη Καραγιάννη, General Manager της Harcos - Σύμβουλο Επιχειρήσεων Εστίασης – Φιλοξενίας.

 

Θα ακολουθήσει  ενότητα με θέμα τον «Τουρισμό κρουαζιέρας» και ομιλητές τους: Γεώργιο Ζεππάτο, Πρόεδρο του ΟΛΠΑ και Δημήτρη Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Στην επόμενη ενότητα, «Θρησκευτικός τουρισμός» θα μιλήσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθανάσιος Μπέλλας και εκπρόσωπος του Ρωσικού Οργανισμού Θρησκευτικού Τουρισμού Αγίας Πετρούπολης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε συζήτηση, σχολιασμό καθώς και στα συμπεράσματα με την ενεργό ελεύθερη συμμετοχή τουριστικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνέδρων ακροατών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε., Δήμων της Δυτικής Ελλάδος, Επιμελητηρίων, της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Αχαΐας, της Ενωσης Ξενοδόχων Πάτρας, του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δ. Ελλάδος κ.λ.π.

 

Στο προεδρείο  της ημερίδας θα βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Δ. Ελλάδος Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος  Τελώνης, μαζί με τους εκπροσώπους της  «Εξπρές» Γιώργο Καλοφωλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Ανδρέα Α. Βρη, δημοσιογράφο, Διευθυντή του Υποκαταστήματος της εφημερίδας που εδρεύει στην Πάτρα.

 

Η Διαπεριφερειακή  Επιχειρηματική Συνάντηση – Ανοικτή  Συζήτηση του Σαββάτου, θα έχει γενικό θέμα «Οι επιχειρήσεις μπροστά στις προκλήσεις του νέου οικονομικού περιβάλλοντος» και θα δώσει την ευκαιρία γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων τόσο από τη Δυτική Ελλάδα, όσο και από την Πελοπόννησο και την Ηπειρο, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες παρουσίες - εκπλήξεις.

Το προεδρείο  της Συνάντησης θα αποτελέσουν οι Νικόλαος Δούρος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Γεώργιος Κεπενός, Διευθύνων Σύμβουλος της «Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ» - Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου / Δυτικής Ελλάδος και Πλάτων Μαρλαφέκας, Διευθυντής Marketing της «Λουξ Α.Ε.» και μέλος του Δ.Σ. της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας καθώς και οι εκπρόσωποι της «Εξπρές».

Μεταξύ των  φιλοξενούμενων εισηγητών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Συνάντησης θα είναι η Πατρινής καταγωγής Γραμματέας  του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινο Πόντου Εφη Μπακοπούλου, ο Πρόεδρος του νεοσύστατου Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, Μεσσήνιος επιχειρηματίας Ηλίας Κανάκης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Δημήτρης Φίλης, ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Σπύρος Δεμερτζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Agrino και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Κώστας Πιστιόλας, η Μεσσήνια επιχειρηματίας Κατερίνα Κοτταρίδη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Oktabit» Δημήτριος Παπαϊωάννου.

 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ασπρος, Διευθύνων Σύμβουλος της «DATA RC» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στοιχεία και βασικούς δείκτες από την «Εκθεση 2011» για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της Δυτικής Ελλάδος.

Στη διάρκεια του  Διήμερου, θα κάνουν επίσης παρεμβάσεις ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

Τόσο η Τουριστική Ημερίδα όσο και η Επιχειρηματική Συνάντηση, θα κλείσουν με τις καθιερωμένες απονομές, εκ μέρους της «Εξπρές», τιμητικών  διακρίσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά