Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το υπόμνημα του "Ιπποκράτη" στον Πρωθυπουργό

Το υπόμνημα του "Ιπποκράτη" στ...

Αναφέρονται στα προβλήματα του χώρου της υγείας στην περιοχή

Το Σωματείο Εργαζομένων «ο Ιπποκράτης» του Γενικού Περιφερειακού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» επέδωσε το ακόλουθο υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, κατά τη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα:  «Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία ολόκληρα χρόνια, από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, ένας σεισμός πού  έγινε στην Πόλη μας, την ΠΑΤΡΑ και πού δυστυχώς, έπληξε το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ.

Δυστυχώς τρία χρόνια μετά, παρά τις πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις πού έγιναν, δυστυχώς μόνον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το Νοσοκομείο μας παραμένει ακόμη ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ.  ΜΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 150 και πλέον κρεβάτια, άκρως απαραίτητα για την περιοχή μας, να παραμένουν εκτός λειτουργίας. Αρκετές υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν, στριμωγμένες στο 409 και στο ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ. Και οι πολίτες της περιοχής μας να ταλαιπωρούνται ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.

Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ του Νοσοκομείου μας - με την προσθήκη του ενός επιπλέον ορόφου, από τους δύο άκρως απαραίτητους πού διεκδικούσαμε - πού πρόσφατα ξεκίνησε την λειτουργία της, με τις υπόλοιπες υπολειτουργούσες υπηρεσίες μας και με το ΠΠΝΡΙΟΥ, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες  της περιοχής μας, ανάγκες πού έχουν αυξητικές τάσεις λόγω και της οικονομικής κρίσης πού ολοένα και πιο πολλούς πολίτες, θα τους οδηγεί για την περίθαλψή τους  στα  Δημόσια  Νοσοκομεία.

κ.  Πρωθυπουργέ

Για την αντιμετώπιση αυτής της προαναφερόμενης κατάστασης, για την επαναφορά του Νοσοκομείου μας στην άκρως απαραίτητη, αναγκαία και πολύ αναμενόμενη απ΄ όλους μας, προ του σεισμού λειτουργία του, επιβάλλεται και πρέπει να γίνουν ακόμη τα εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ άμεσα,  των εργασιών του 2ορόφου κτιρίου, όπου κατά παράδοξο τρόπο και καθόλου τυχαία, το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ μπλοκάρισε την συμπληρωματική Σύμβαση χρηματοδότησής του, με αποτέλεσμα το  σταμάτημα των σχετικών  εργασιών, επί 5 και πλέον μήνες. Η εκκρεμότητα αυτή θα πρέπει να πάρει τέλος,  για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, πού έχουν προχωρήσει κατά 80%, το συντομότερο δυνατόν και  να δοθεί επιτέλους, αυτό το άκρως απαραίτητο και σημαντικό, σ΄ αυτή τη φάση κτίριο, σε λειτουργία, για την στήριξη της νέας πτέρυγας και την παραπέρα ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί από την ΔΕΠΑΝΟΜ ο  διαγωνισμός, πού έχει να κάνει, τόσο  με  την   ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών, οικοδομικών κλπ που απομένουν  στο κεντρικό σεισμόπληκτο 7όροφο κτίριο, όσο και με την προμήθεια του σχετικού ξενοδοχειακού κλπ εξοπλισμού γι΄ αυτό. Διαγωνισμός πού έχει καθυστερήσει πολύ,  λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και πιθανά λόγω και  της  μη εξασφάλισης μέχρι σήμερα  όλων των  απαιτούμενων πιστώσεων.

Προσθήκη ενός ακόμη ορόφου στην ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ή νέου κτιρίου, για την λειτουργία μας σε ΕΝΙΑΙΟΥΣ - ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ  χώρους.

 

Κ. Πρωθυπουργέ

Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την διαφωνία μας, την αντίθεσή μας στις σχεδιαζόμενες αλλαγές του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας μας. Τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ πού βλέπουν το φως της δημοσιότητας  και  πού έχουν αναστατώσει τους Εργαζόμενους και γενικά όλη την Κοινωνία.

Εκτιμούμε ειδικά σ΄ αυτήν την συγκυρία, ότι καμία Νοσοκομειακή Μονάδα δεν θα πρέπει να κλείσει. Αν κάποιο Νοσοκομείο αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του, μπορούμε να δούμε την αλλαγή του χαρακτήρα του, με βάσει τις ανάγκες της κάθε  περιοχής, σεβόμενοι το εργασιακό καθεστώς των Εργαζόμενων.

Αν όμως αυτές οι αλλαγές προχωρήσουν, πιστεύουμε  ότι στην ΠΑΤΡΑ θα πρέπει να αναπτυχθούν δύο διαφορετικοί ισάξιοι πόλοι. Ο ένας εξ  αυτών θα πρέπει να είναι με  επικεφαλής το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, έτσι ώστε εφημερεύοντας  εναλλάξ με τον έτερο πόλο, το ΠΠΝΡΙΟΥ, να καλύπτονται  πλήρως και σωστά και όπως πρέπει, όλες οι  ανάγκες της περιοχής μας.

Το νοικοκύρεμα, η εξοικονόμηση πόρων και ή καλύτερη λειτουργία των Νοσοκομείων, κινήσεις πού μας βρίσκουν σύμφωνους, δεν γίνονται με τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ. Γίνονται  με την  πάταξη της διαφθοράς, με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών, με την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις πού υπάρχουν, ελλείψεις πού αυξάνονται με  επικίνδυνες διαστάσεις,  με την επαρκή προμήθεια υλικών απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις πού υπάρχουν και ταλαιπωρούν ασθενείς, συνοδούς, εργαζόμενους και γιατρούς.

Το  Νοσοκομείο ΑΓ  ΑΝΔΡΕΑΣ, το Νοσοκομείο πού  είναι κτισμένο, όπως γνωρίζετε, στην  πόλη  των Πατρών, στην πύλη εισόδου της Ευρώπης και μάλιστα πάνω στον άξονα πού οδηγεί στο  κέντρο,  τον άξονα με το πάρα πολύ κακό οδικό δίκτυο και κατ΄ επέκταση τις πάρα πολλές ανθρωποθυσίες, είναι το αρχαιότερο Νοσοκομείο της περιοχής μας, με μακρόχρονη - πλούσια και μάλιστα σημαντική δραστηριότητα και προσφορά.

Το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ είναι το απαραίτητο, το καταξιωμένο για την περιοχή μας Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο πού  αγαπούν, που  θέλουν και που προτιμούν  όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον και γι΄ αυτό  επιβάλλεται  και πρέπει να έχει καλύτερη τύχη, όπως καλύτερη τύχη επιβάλλεται και πρέπει να έχουν και οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, πού επί τρία  ολόκληρα χρόνια  βιώνουν εντονότατα την σχετική και μάλιστα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία.

Αυτό λοιπόν το Νοσοκομείο  πού   εφημερεύει   εναλλάξ , μέρα παρά μέρα με το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, καλύπτοντας  όλες τις ανάγκες της περιοχής μας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο και κοινή διαπίστωση όλων, ότι επιβάλλεται και πρέπει ή παραμονή του, ή ύπαρξή του και ή πλήρης λειτουργία του, για την κάλυψη των αναγκών αυτής της πάρα πολύ  μεγάλης πληθυσμιακά περιοχής.

Γι αυτό λοιπόν επιβάλλεται και πρέπει ή στήριξη αυτού  του Νοσοκομείου, ή ΑΜΕΣΗ  και μάλιστα ΠΛΗΡΗΣ επαναλειτουργία του, σε δικές του σύγχρονες και βεβαίως  ενιαίες  κτιριακές εγκαταστάσεις, για να παίξει τον ρόλο πού έπαιζε πριν από το σεισμό, τον ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ και μάλιστα ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ του ρόλο, σ΄ όλη την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και όχι μόνον.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις