Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσσάτιδα: Μετέτρεψαν την αυλή του σχολείου σε... κήπο!

Μεσσάτιδα: Μετέτρεψαν την αυλή του σχολε...

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

Οι μαθητές της  ΣΤ’  Τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς  στα πλαίσια του προγράμματος για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων που συνεχίζεται στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Αχαΐας, έστειλαν πριν μερικές μέρες επιστολή προς τον Βοηθό Δημάρχου για την Μεσσάτιδα κ. Χαράλαμπο Καρκούλια, ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για τη μετατροπή κάποιων χώρων της αυλής των σχολείων τους σε πράσινες γωνιές. Ο Βοηθός Δημάρχου ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μαθητών και εξασφάλισε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων ποσότητα δέντρων και καλλωπιστικών φυτών για να πρασινίσουν και να ομορφύνουν  οι αυλές των σχολείων τους.

Στην πρωτοβουλία  που  ξεκίνησε σήμερα, στις 9 το πρωί, από το  1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (30 Μαΐου) την ίδια ώρα, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Οβρυάς, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, ήταν παρόντες εκτός από τον κ. Χαράλαμπο Καρκούλια, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ.κ. Αντρέας Φίλιας και Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Γιώργος Σιγαλός η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οβρυάς κυρία Βασιλική Σιβρήκα Κοτσόκολου.

«Στόχος μας είναι  ως Δήμος Πατρέων –τονίζει η κ. Καρκούλιας– είναι να μάθουν τα παιδιά να αναπτύσσουν, να καλλιεργούν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους μέσα από τη διαδικασία και την μεθοδολογία της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και με όλους τους φορείς. Να οργανώνουν και να συμμετέχουν σε δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα και έξω από το σχολείο.

Έτσι ολοκληρώνεται  και ευαισθητοποιείται ο μαθητής  τόσο στα σύγχρονα δρώμενα όσο  και στα προβλήματα που αφορούν  στο σημερινό τρόπο ζωής».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις