Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 15.000 Αγανακτισμένοι στην Αθήνα, 2.000 στην Πάτρα για τρίτη συνεχή μέρα

Πάτρα: 15.000 Αγανακτισμένοι στην Αθήνα,...

Zητούν να ακουστεί η φωνή τους

ΩΡΑ 22.56 Τους 15.000 έφτασαν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της πλατείας  λαϊκή συνέλευση στην οποία ο κάθε ένας παίρνει τον λόγο, λέει τις ιδέες και εκφράζει τις ανησυχίες του.

ΩΡΑ 21. 39 Περίπου 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για τρίτη συνεχή μέρα.

ΩΡΑ 21.22 Περίπου 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και διαδηλώνουν με το δικό τους ειρηνικό τρόπο κατά της τρόικας, του μνημονίου και της κατάπτωσης, θεσμών και αξιών. Πρόκειταο για άτομα όλων των ηλικιών ενώ δυναμικό παρών δίνουν οι νέοι άνθρωποι που είνια και οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων.

ΩΡΑ 20. 40 Περισσότερα απο 1.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οι ποδηλάτες αποχώρησαν μαζί με τα ποδήματά τους. Η συμμετοχή αναμένεται να αυξηθεί αν δεν τα χαλάσει ο καιρός.

ΩΡΑ 20.20 Περίπου 330 Αγανακτισμένοι έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας πιστοί στο ραντεβού διαμαρτυρίας τους. Στην πλατεία όμως βρίσκονται και οι περίπου 300 ποδηλάτες που πριν από λίγη ώρα έκαναν πορεία στους δρόμους της Πάτρας ενώ κόσμος είναι συγκεντρωμένος και στο πατάρι που έχει τοποθετήσει στην πλατεία ο Δήμος Πατρέων.

 

ΩΡΑ 15.00 Πανευρωπαϊκές διαστάσεις φαίνεται οτι παίρνει η κινητοποίηση των Ισπανών και των Ελλήνων πολιτών. Μετά την πρωτοφανή συμμετοχή στις ειρηνικές εκδηλώσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων τα τελευταία 24ωρα, ετοιμάζεται πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την προσεχή Κυριακή. Και αυτή η διοργάνωση επικοινωνείται μέσω facebook στη σελίδα europian revolution και αφορά στη διοργάνωση ταυτόχρονων συγκεντρώσεων σε πλατείες όλων των πόλεων των χωρών της Ευρώπης στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαϊου. Μέχρι ώρας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση περισσότεροι απο 37.000 άνθρωποι.

ΩΡΑ 13:00 Επιστρέφουν, βρέξει χιονίσει, απόψε στις 7:00 στην πλατεία Γεωργίου οι Αγανακτισμένοι πολίτες της Πάτρας. το ραντεβού ανανεώθηκε μέσω facebook, με αρκετά από τα μέλη της σελίδας Patras Greek Revolution να εκφράζουν την πρόθεσή τους να "κατασκηνώσουν" στην πλατεία, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να δώσει και πάλι μαζικό παρών και να μην αφήσουν στην μέση αυτή την ωραία προσπάθεια που ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ.

Δείτε εδώ τον παππού που συγκίνησε χθες την Αθήνα

ΩΡΑ 7.45 Ξενύχτησαν και χθες αγανακτισμένοι πολίτες στην πλατεία Γεωργίου, παρά τις ασχημες καιρικές συνθήκες.Μέσα και από το facebook καταγράφεται διάθεση για συνέχιση των ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και για βελτίωσή τους.

Στη σελίδα του  Patras Greek Revolution είναι χαρακτηριστικά κάποια από τα σχόλια που αναρτήθηκαν αργά το βράδυ ακόμα και τα ξημερώματα. Δείτε ενδεικτικά:

"Ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας λιαν συντόμως... γιατί ..."οι καλύτερες μέρες πρέπει να έρθουν ΜΕ εμας ΓΙΑ εμάς...!!! Εγώ θα τολμίσω να προτείνω την διμιουργία κάποιας ....να το πω επιτροπής αγώνα!!!.... όπως θέλετε πεστε το...!!!... ούτος ώστε στην επόμενη φορά να υπάρξει και κάποια μεγαφωνική, να μπουν τραγούδια, να γίνει πραγματικά ένα "μεγάλο πανηγύρι"... και τον αυθώρμητο χορό του πλήθους και τον παλμό που θα δώσει ο ήχος....να αρχισουν κάποιοι να μας δούν με "αλλο μάτι" και πιο σοβαρά...!! (να μην πω "φοβιθούν"...!!)
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ....!!"

"καληνυχτα και αυριο παλι πλατεια ολοι μαζι σαν χτες. διχως κομματα διχως χρωματα"

"oloi pernoume apo kati mazi mas stin sigkentrosi ena kinito mia tsanta ta tsigara mas ena kafe mipws eftase kai i wra na paroume kai apo mia ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ gia na doun oti ksipname kai to mono komma pou pistevoume pleon einai i omorfi ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΣΣΣΣ"

"Αύριο όλοι με τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ....για την χώρα μας και τα παιδιά που θα την κληρονομήσουνε γίνετε αυτός ο αγώνας ....όσο προλαβαίνουμε να λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι κάτοικοι του ΚΟΣΜΟΥ!!!!"

"Οι πλατειες παλι ειναι γεματες.....Ξυπνησαμε για τα καλα κι ερχομαστε....Σε σας το λεμε !"

"01:40 μετά τα μεσάνυχτα: Μόλις γύρισα από την συγκέντρωση του Συντάγματος. Είναι συγκινητικό να βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν απτόητοι, για πολλές ώρες, μέσα στη βροχή. Ο παλμός σήμερα ήταν ακόμη πιό έντονος, τα συνθήματα πίο ηχηρά και το κέφι αμείωτο.!!!! Αύριο ας είμαστε ακόμη περισσότεροι..!!!!!!!!!"

ΩΡΑ: 23.10 Όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και στην ΑΘήνα έχουμε νέα μορφή έκφρασης της δημοκρατικής συμπεριφοράς  των Αγανακτισμένων και Θυμωμένων. Ο λόγος για τη Συνέλευση στο κέντρο της πλατείας όπου μιλούν όσοι θέλουν να μιλήσουν και να διασταυρώσουν απόψεις.

ΩΡΑ 21.50 Αρχίζει να ζεσταίνεται το κλίμα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, όπου είναι συγκεντρωμένα περίπου 1.000 άτομα. Στην πλατεία υπάρχει λεωφορειάκι, με μικροφωνική εγκατάσταση.

Όποιος επιθυμεί τοποθετείται δημόσια για θέματα που τον αφορούν και τον προβληματίζουν, ενώ,αναλόγως, από τους συγκεντρωμένους υπάρχουν επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες.

Στην πλατεία έχει αναρτηθεί και πανό με το σύνθημα: Να φύγουν τώρα κυβέρνηση και τρόικα.

ΩΡΑ 21.45 Περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα Χανιά της Κρήτης ενώ και στο Ηράκλειο υπάρχει συγκέντρωση διαδηλωτών. Στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν με πλακατ που έγραφαν "αν όχι εμείς, ποιός; αν όχι τώρα, πότε;" και δηλώνουν αποφασισμένοι να καθήσουν όσο χρειαστεί.

ΩΡΑ 21.38 Παραμένουν στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  περί τα 1.000  άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, που διαδηλώνουν φιλειρηνικά για ν’αφυπνιστούν οι πολίτες απέναντι στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Η απογευματινή βροχή απέτρεψε τη μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη.

ΩΡΑ: 20.55 Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα ανήρτησαν πανό "Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς. Παρόντες παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους αλλά και ποδηλάτες, δίνουν το «παρών».

Κλειστές είναι η Αμαλίας, η Β.Σοφίας και η Φιλελλήνων. Διαδηλωτές αποδοκίμασαν κάποιους που προσάθησαν να εισέλθουν με πανό του ΚΚΕ. Πολλοί είναι αυτοί που κρατάνε κατασρόλες!!!

ΩΡΑ: 20.40 Πάνω από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία  Συντάγματος στην Αθήνα.  Συνολικά πάνω από 58.000 πολίτες δήλωσαν ότι θα παραστούν για ακόμη μία ημέρα αλλά φαίνεται πως τους τα χάλασε ο καιρός.

ΩΡΑ: 20.30 Αγανακτισμένοι και στη Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή του κόσμου μπορεί να είναι μικρότερη σε σχέση με χτες, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι Θεσσαλονικείς στον Λευκό Πύργο,  εκτιμούν ότι σε λίγη ώρα που θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα ο κόσμος θα αυξηθεί.

ΩΡΑ: 19.55 Μετά τη βροχή άρχισαν  να συγκεντρώνονται και στην Πάτρα Αγανακτισμένοι, πιστοί στο  ραντεβού που έχουν δώσει στην πλατεία Γεωργίου για να διαδηλώσουν με το δικό τους τρόπο. Αυτή τη στιγμή είναι  συγκεντρωμένα περίπου 200 άτομα στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και αν ο καιρός το επιτρέψει αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

ΩΡΑ: 19.40 Επιστρέφουν μαζικά μετά τη βροχή οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα- Κρατούν ομπρέλες για παν ενδεχόμενο και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν...παντός καιρού.

ΩΡΑ: 19.15 Η βροχή που πέφτει αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα αποτρέπει τη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων". Ελάχιστα άτομα έχουν συγκεντωθεί στην πλατεία Γεωργίου όπου είχε δοθεί το σημερινό ραντεβού για τις 7 το απόγευμα.

H σχετική σελίδα του patras greek revolution γέμισε από νωρίς με προτάσεις πολιτών για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Υπάρχουν αυτοί που προτείνουν να μεταβούν όλοι στην πλατεία με άδειες… κατσαρόλες, με λευκές μπλούζες αλλά και λουλούδια.

Οι διαχειριστές της σελίδας ζητούν από τους πολίτες να μην αφήσουν σκουπίδια στην πλατεία στη διάρκεια της παρουσίας τους, καλούν τα κόμματα και τους συνδικαλιστές να απέχουν και προτείνουν στους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο με τα ποδήλατά τους. Παράλληλα προτείνεται μια σειρά δρώμενων που θα έχουν ενδιαφέρον για τους παριστάμενους όπως για παράδειγμα οι καλλιτέχνες να φέρουν μαζί τους τα καβαλέτα τους, οι μουσικοί τις κιθάρες τους κτλ.

Ο βροχερός καιρός που επικρατεί στη δυτική Ελλάδα πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί τους πατρινούς που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν και στην αποψινή εκδήλωση ακόμη κι αν χρειαστεί να παραμείνουν κάτω από μια ομπρέλα. Μέχρι ώρας στη σχετική σελίδα στο facebook έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι.

Οι συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας θα επαναληφθούν απόψε μετά τη χθεσινή πρωτοφανή συμμετοχή.

Ο ενθουσιασμός για τη χθεσινή κινητοποίηση αλλά και η διάθεση για συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση είναι διάχυτος και στο facebook.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καλούν τους Πατρινούς να δώσουν δυναμικό παρών και απόψε, με στόχο στην πλ. Γεωργίου να βρεθεί περισσότερος κόσμος από χθες. Συγκεκριμένα στην ειδική σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook αναφέρουν: «Πρέπει να κλιμακώνουμε συνεχώς τις κινητοποιήσεις μας. Αυτό που ξεκίνησε εχθές θα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά. Περιμένουν πως και πως για να πουν ότι ήταν κάτι που "ξεφούσκωσε".»

Στη σελίδα του Patras Greek Revolution πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν αναρτήσει σχόλια και εκφράζουν διάθεση για συνέχεια των κινητοποιήσεων, καθώς και για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωσή τους. Το μήνυμα που πέρασε χθες στους κυβερνώντες από την Πάτρα και τις άλλες πόλεις, μέσα από τη σιωπηρή διαμαρτυρία, ήταν ηχηρό.

Τα σχόλια στο facebook

Eνδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που υπάρχουν στη σελίδα του Patras Greek Revolution:

"Μπραβο παιδιά ! Μακρια απο τραμπουκισμούς. Μπραβο στους Ισπανους για την απιθανη διακυρηξη που ενώνει αντι να χωρίζει ! Μακάρι να μπορουσαμε να έρθουμε στη Πάτρα!"

"Καλημερες σε ολους του "ελευθερους"....πατρινους..σε ολους τους "ελευθερους" ελληνες...χθες ηταν η απαρχη του ειρηνικου ξεσηκωμου του λαου.....αξιζουν πολλα μπραβο στα παιδια που πηραν την πρωτοβουλια για την συγκεντρωση και πανω απο ολα σε ολο τον πατραϊκο λαό που συμμετειχε.....με προχειρες μετρησεις ο κοσμος που συμμετειχε χθες ξεπερασε και τισ 15.000 κοσμο!!!!!!!!.....μπραβο μας.....συνεχιζουμε παιδια.....ΕΜΕΙς ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!!!!!!"

"nai tha xanapao opos xthes"

"ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΧΤΕΣ!ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΩΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΔΥΛΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ,ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!"

"ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝ!!! ΜΑΛΛΟΝ...ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!"

'Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία... Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω δει... Γέλασα, έκλαψα και συγκινήθηκα με τις ιστορίες που άκουσα, και τους απλούς ανθρώπους που είδα να βγαίνουν μπροστά, για να αποδείξουν πώς ο Έλληνας δεν κοιμάται, ο Έλληνας ξύπνησε και σηκώθηκε απο τον καναπέ του.... Σας αξίζουν συγχαρητήρια...7000 Πατρινοί συγκεντρωθήκαμε εχθές και στείλαμε το πρώτο ηχηρό μύνημα, πώς φτάνει πια....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ".

Διαβάστε ακόμα

"Πρώτα και πάνω απ' όλα ο άνθρωπος" απαιτεί το κίνημα των πλατειών

Πρόταση: Την Κυριακή πάμε πλατεία στα Καλάβρυτα. Θα είναι και ο Πρωθυπουργός


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις