Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρίλερ με ελληνικό C 130 στη Λιβύη

Θρίλερ με ελληνικό C 130 στη Λιβύη

Πήγε να παραλάβει τρεις Ολλανδούς πιλότους

Στην κόλαση της Λιβύης πήγε τη νύχτα ελληνικό C-130 για να παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πιλότους του ελικοπτέρου που είχαν συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών από τη Σύρτη.

Η αποστολή ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την είσοδο του C-130 στην καυτή ζώνη της Λιβυκής πρωτεύουσας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό 743 απογειώθηκε περίπου στις 19:30 το βράδυ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τρίπολη, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, από την Ιταλία είχαν απογειωθεί δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Στο αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνει ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Μοχαμεντ Ταχιρ Σιαλα, απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στη Λιβύη, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται, με την πετρελαϊκή πόλη του Ρας Λανούφ να έχει περάσει πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Το καθεστώς Καντάφι, δια του Σαϊντ αλ Ισλάμ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και προανήγγειλε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά των ανταρτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις