Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η φυματίωση είναι εδώ

Πάτρα: Η φυματίωση είναι εδώ
Ξανάλατος Νίκος

Επείγον σήμα του Υπουργείου Παιδείας και στα σχολεία της Πάτρας

Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό που εχει αποστέλλει και στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Διευθυντή του Καραμανδανειου Νοσοκομείου Παιδων κ. Γιώργο Κροκιδα, η φυματίωση είναι εδώ!

Παρά την πτωτική τροπή που είχε η ασθένεια τα προηγούμενα χρόνια, αυτή επανάκαμψε μετά  την αθρόα προσέλευση μεταναστών, κυρίως από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Για τον λογο αυτό οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να εφαρμόζουν όλο το πρόγραμμα ελέγχου και εμβολιασμού κατά του ιού, όπως το συστήνουν οι ειδικοί.

Το Υπουργείο με την επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν με τα κατά τόπους εμβολιαστικα κέντρα, ώστε να οριστούν οι περίοδοι μαζικού εμβολιασμού των μαθητών, για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Ιδιαιτέρα στην Πάτρα με την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών, ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος.

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι συμπολίτες έχουν προσλάβει για την φροντίδα των παιδιών τους και του σπιτιού τους, αλλοδαπούς κυρίως από την Ασία.

Θα πρέπει να ελέγχονται τα βιβλιάρια υγείας τους εφ όσον βρισκονται νόμιμα στην χώρα μας και να είναι εμβολιασμένοι, αφού μπορεί να μεταφέρουν τον ιο.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως οι Νομαρχιακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας και τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις