Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρ. Παυλόπουλος: Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του ανθρώπου και κατά του ναζισμού

Πρ. Παυλόπουλος: Αγωνιζόμαστε για την ελ...

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα υπεράσπισης της Ελευθερίας απέναντι στον λαϊκισμό, τον ρατσισμό και τον ναζισμό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εν όψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «Κάθε συνειδητός Ευρωπαίος και ιδίως εμείς, οι Έλληνες, στις εκλογές που έρχονται, πρέπει να τους δώσουμε το εξής μήνυμα: «Δεν θα περάσουν».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Συνόρων μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί».

Επισήμανε, επίσης, ότι «Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στην Εθνεγερσία του 1821, τόνισε ότι αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το Εθνικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας και πρόσθεσε ότι «Οι Αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ' όλα, ότι είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η Ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν' αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας».

 


Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τον σημερινό διπλού εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα από την οποία ξεχώρισαν τα εντυπωσιακά και υπερσύγχρονα άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5).

Στη συνέχεια παρέλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού, για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι, και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των σωμάτων ασφαλείας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της 'Αμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπούς εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό Δοκίμων Ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών που αποτελείτο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες.

Το Λιμενικό Σώμα συμμετείχε με μικτό τμήμα ανδρών γυναικών, και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα διοικητή της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη για το άρτιο της παρελάσεως και στη συνέχεια πλησίασε τους αναπήρους πολέμους με τους οποίους είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες.

Την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ παρέστη ο βουλευτής Νίκος Φίλης, την Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, το Κίνημα Αλλαγής ο Κώστας Λαλιώτης και την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Παρέστησαν επίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών κ.α επίσημοι.

Μετά το τέλος της παρέλασης ομάδες πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμαλίας καθώς επίσης και στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος φώναξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις