Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έκλεισε τα 90 χρόνια της η Γιώτα Ζέβλα, "ψυχή" του Στεκιού Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ

Πάτρα: Έκλεισε τα 90 χρόνια της η Γιώτα ...

Γράφει ο Γιώργος Μόσχος

Τα  90 της χρόνια γιόρτασε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Γιώτα Ζέβλα, ψύχη στο Στέκι Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ στο Ζαβλάνι, που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Αχαϊκής Συμπολιτείας και Φαρρών.

Ψυχή και πρωτεργάτρια, η Γιώτα Ζέβλα, παλιά ΕΠΟΝίτισσα, της περιοχής, που ήρθε στην Πάτρα σε ηλικία 6 ετών, από τον Πύργο όπου γεννήθηκε, το 1929, δεν ξεχνά πως χάρη στην αλληλεγγύη που υπάρχει στο κόμμα, πριν πέντε χρόνια οι σύντροφοι έψαξαν και της βρήκαν τα έγγραφα που στοιχειοθετούν την ηλικία και την καταγωγή της.

Τα χαρτιά του δημοτολογίου τα είχαν κάψει οι αντάρτες του ΕΛΑΣ όταν μπήκαν να απελευθερώσουν την περιοχή από τους Γερμανούς και τους τσολιάδες του Κοκκώνη, που τους υπερασπίζονταν, λέει.

Γι αυτό όποτε ρωτήθηκε για την ηλικία της, έχει να το πει: Έμενα το κόμμα βρήκε την ηλικία μου, πριν πέντε χρόνια. Μέχρι τότε κατά προσέγγιση την προσδιόριζα.

Έτσι λοιπόν, αυθόρμητα ο Γιώργος Ρώρος υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε το παρών, πέταξε αυθόρμητα την ερώτηση, εάν θα της εύχονταν τα χρόνια πολλά, οι Ζαβλανιώτες που είχαν κατακλύσει από νωρίς το χώρο, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αποκαλύπτοντας την έκπληξη που της επιφύλασσαν!

 

Και ακολούθησε η τούρτα, με τα κεράκια της επάνω, που έκανε της 90χρονη αγωνίστρια να λάμψει από χαρά. Αλλά και ευκαιρίας δοθείσης να μιλήσει για την ανάγκη της αλληλεγγύης, στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από την ξενοφοβία και τον ακροδεξιά.

Γιώργος Ρώρος

Γιώργος Ρώρος

Γιώργος Ρώρος

Κώστας Τηλιγάδας

Κώστας Τηλιγάδας

Κώστας Τηλιγάδας

Παρόντες εκτός τον Γιώργο Ρώρο, που κάλεσε σε συστράτευση και μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα από τις επαφές του με τους πολίτες, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συγκέντρωση που είχε στο Ψαροφάι, ήσαν και οι Πατρινοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ από το ψηφοδέλτιο Κατσιφάρα, οι Μιχ. Σιδηρόπουλος, Φ. Κόντης, Κ. Τηλιγάδας, Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου, που αυτοπαρουσιάστηκαν υποστηρίζοντας την ανάγκη εκλογή τους. Ακόμη ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Μαρκέτος και άλλοι, έδωσαν το παρών.

 

Επίσης η αν. Υπουργός Εξωτερικων Σία Αναγνωστοπούλου, ήταν εκεί τονίζοντας πως όταν η Δεξιά νοιώθει στο πλευρό της την αναπνοή της Αριστεράς χρησιμοποιεί την ακροδεξιά εναντίον των πολιτών.

 

Ο βουλευτής Σ. Σπαρτινός, ο επικεφαλής των Αγωνιζομένων Πολιτών γιατρός Ανδρ. Παναγιωτόποιυλος, όπως ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ γιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος, την συνεισφορά σε ιατρικά θέματα, των οποίων εξήρε η αγωνίστρια Γιώτα Ζέβλα και πολλοί άλλοι αγωνιστές ήσαν παρόντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά μεζέδων, που έφεραν νοικοκυρές.

πηγή: http://gzmosxos.blogspot.com/2019/03/90

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις