Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τι θα προβάλλει το Πάνθεον από την Πέμπτη 17/1 - Έρχεται το Δανέζικο θρίλερ "Ο Ένοχος"

Πάτρα: Τι θα προβάλλει το Πάνθεον από τη...

Συνεχίζεται παράλληλα το φιλμ "Το Πράσινο Βιβλίο"

Μία νέα ταινία με περγαμηνές από σημαντικά Φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως του Σάντανς στη Γιούτα, του Ρότερνταμ αλλά και του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης μας φέρνει από την Πέμπτη 17/1/2019 στην 2η αίθουσα του το Πάνθεον, στη Δημητρίου Γούναρη. Ο λόγος για το Δανέζικο φιλμ «Ο Ένοχος – The Guilty» που θα παίζεται στην βραδινή προβολή των 21:45 (Την Τετάρτη 23/1 στις 18:00).

Στην προβολή των 19.15 θα συνεχιστεί το εξαιρετικό και πολύ ανθρώπινο φιλμ «Το Πράσινο Βιβλίο – Green Book» του Πίτερ Φαρέλι που κέρδισε 3 Χρυσές Σφαίρες και οδεύει και για τα Όσκαρ.

«Ο ΕΝΟΧΟΣ»

Θρίλερ παραγωγής 2018. Διάρκεια: 85 λεπτά.

Δανέζικη ταινία, σε σκηνοθεσία Γκούσταβ Μέλερ με τον Γιάκομπ Σέντεργκρεν.

Ένας αστυνομικός που δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης προσπαθεί να εντοπίσει και να σώσει μια γυναίκα που έχει απαχθεί.

Πρόκειται για μια ευρηματική αστυνομική περιπέτεια και μια γνήσια, αναπάντεχη κινηματογραφική έκπληξη, που βρέθηκε υποψήφια για 3 Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και (στη βραχεία λίστα) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ενώ έχει σαρώσει τα βραβεία κοινού σε πάμπολλα διεθνή φεστιβάλ (Σάντανς, Θεσσαλονίκης, Τορίνο, Ρότερνταμ, Όστιν).

Στο Σάντανς στη Γιούτα και στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τιμήθηκε με το βραβείο κοινού.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε ότι είναι φορές που οι σπουδαίες ταινίες φτιάχνονται μόνο με τα απολύτως απαραίτητα και πιο λιτά υλικά. Ο δανέζικος «Ένοχος» είναι μία από αυτές, γυρισμένη εξολοκλήρου σε ένα δωμάτιο (κι ένα μικρότερο δίπλα) αποκλειστικά με έναν πρωταγωνιστή. Αυτός είναι ο Γιάκομπ Σέντεργκρεν («Submarino» του Τόμας Βίντερμπεργκ), ο οποίος υποδύεται τον Άσγκερ, έναν αστυνομικό που περνάει την επόμενη ημέρα από ακρόαση στην υπηρεσία του για κάποιο συμβάν, του οποίου οι λεπτομέρειες μας αποκαλύπτονται στην πορεία.

Έτσι δουλεύει προσωρινά στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου λαμβάνει μια κλήση από μια γυναίκα που έχει απαχθεί.

Καταλαβαίνοντας πως βρίσκεται στο αμάξι του απαγωγέα της, ξεκινάει ένα μοναχικό αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να την εντοπίσει – ακόμη και όταν πια η βάρδιά του έχει τελειώσει.

«ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ»

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι, Πι Τζέι Μπερν, Ντιμίταρ Μάρινοφ, Σεμπαστιάν Μανισκάλκο.

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Περίληψη

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Το σενάριο έχει βασιστεί σε πραγματική ιστορία και πρόσωπα. Η ταινία ήδη έχει φτάσει πανελλαδικά τα 25.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture